Bedrijf Kopen & Informatie MBO

Bedrijf kopen via MBO

Ben je directielid of medewerker van een onderneming en overweeg je aandelen te kopen – of zelfs een volledige overname – van het bedrijf waar je nu werkt? Bijvoorbeeld omdat je daarvoor bent benaderd door de huidige aandeelhouder(s)? Dutch Dream Group is specialist in het begeleiden van management-buy-outs (MBO’s). Deze vorm van bedrijfsovername kent zijn eigen kansen en risico’s. Wij maken je er graag mee bekend. Speelt er een concreet traject? Neem contact op met ons. Wij gaan graag met je in gesprek en bieden ondersteuning waar nodig.

Wat is een MBO?

Een management buy-out (MBO) is een veel gekozen oplossing bij bedrijfsopvolging. Hierbij neemt (een deel van) de directie het bedrijf over. Dutch Dream Group begeleidt directieleden bij het verwerven van het bedrijf. Een MBO is vergelijkbaar met familie-opvolging, in zoverre dat de nieuwe eigenaar het bedrijf al kent. Dit is vaak dan ook de reden om voor MBO te kiezen. De contacten lopen al, er is vertrouwen en een gunfactor is al aanwezig.

Hoe koop ik een bedrijf via MBO?

Een bedrijf kopen via een MBO kent zijn eigen uitdagingen. Hoe die er precies uitzien, hangt af van de strategische achtergrond van de MBO. Waarom stuurt de huidige aandeelhouder – die meestal initiator is – aan op een MBO? Vanuit die strategische vraag wordt gekeken naar de veranderende samenwerking tussen ondernemer en directie. Maar ook naar de financiering van een MBO.

Hoe financier ik een MBO?

Bij veel bedrijfsovernames is de financiering een heikel punt. Dutch Dream Group maakt de financiering van een MBO minder heikel. Hoe? Dat kan op verschillende manieren. Allereerst beschikken wij over een groot netwerk van financiers, zowel privaat (bijvoorbeeld informals) als institutioneel (investeringsmaatschappijen, banken en alternatieve financiers), die voor financiering kunnen zorgen. Wij kennen de weg in een overnameproces. Daarmee beschikken we over kennis van constructies waarmee de kloof tussen vraag en aanbod gedicht kan worden, op een manier die beide partijen tevreden stemt.

Interesse?

Ja, ik blijf graag op de hoogte

Zoek een bedrijf

Bekijk onze database voor het huidige vraag en aanbod van bedrijven

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Maak een afspraak

Heb je interesse? Voor meer informatie, neem contact met ons op

Maak kennis met het team

Schrijf je in
voor onze nieuwsbrief!