sluit popup
Wie ben jij?

Heb je advies nodig? Of ben je geïnteresseerd in wat wij doen? Laat jouw gegevens achter en wij nemen vrijblijvend contact met je op. Toch liever bellen? 088-3551400

  Door dit formulier te verzenden gaat u akkoord met de privacyverklaring

  Bedrijf kopen
  via MBI

  Ben je op zoek naar een bedrijf om (gedeeltelijk) over te nemen én om aan de slag te gaan als ondernemer? Dutch Dream Group begeleidt dagelijks ervaren managers en ondernemers in de zoektocht naar een geschikt bedrijf voor overname. Wij helpen je graag bij een MBI – management buy-in. Hoe wij dat doen? Wij matchen MBI-kandidaten met het juiste bedrijf en de juiste ondernemer. Dat doen wij vanuit een groot netwerk en vanuit jarenlange ervaring.

  Dankzij Dutch Dream Group wordt een bedrijf kopen via MBI voor velen veel eenvoudiger. Wij verstrekken informatie over MBI, begeleiden MBI-trajecten en brengen ze – met jou – tot een goed einde.

  Benieuwd hoe we jouw ondernemersdroom waar kunnen maken? Plan via onderstaande knop een eerste kennismakingsgesprek in!

  Afspraak maken

  Hoe financier ik een MBI?

  Een MBI financier je in de eerste plaats met eigen geld. In sommige gevallen is dat echter niet toereikend. Ook dan zijn er oplossingen. Wanneer de match er op inhoud is, kun je als MBI’er aan financieringsconstructies denken. Dutch Dream Group kan daarin veel betekenen. Denk aan aanvullende financiering via een bank, een achtergestelde lening vanuit de verkopende partij, participatiemaatschappij of via een informal investor. Dutch Dream Group beschikt over een uitgebreid netwerk van financiers om invulling te geven aan de juiste financieringsconstructie, die bijdraagt aan het realiseren van jouw toekomstvisie.

  Wat is een MBI?

  Bij een MBI wordt een bedrijf verkocht aan iemand van buiten het bedrijf, die daarnaast ook werkzaam wordt voor dat bedrijf. Bij een MBI kan sprake zijn van een volledige overname, maar ook een gedeeltelijke overdracht van de aandelen geldt als MBI. Bij een MBI zijn diverse constructies mogelijk en wij vertellen er graag meer over.

   

  Hoe koop ik een bedrijf via MBI?

  Om een bedrijf te kopen via een MBI is vooral lef, doorzettingsvermogen en geduld nodig. Maar ook een klik met de verkopende partij. De verkopende DGA moet worden overtuigd van je plan en visie. De meerwaarde van Dutch Dream Group bestaat onder meer uit het tot stand brengen van kansrijke matches. Kortom: wij selecteren potentiële bedrijven voor overname die aansluiten bij jouw profiel. Daarnaast begeleiden wij jou vanuit onze kennis en expertise in het gehele proces.

  MBI Search

  Als je een bedrijf (gedeeltelijk) over wil nemen én heb je de wens om aan de slag te gaan als ondernemer dan willen we je vragen om je aan te melden. Wij nemen dan contact met je op zodat we je meer kunnen vertellen over onze aanpak. We gaan graag met je in gesprek. Hoe meer je invult, hoe beter we ons kunnen voorbereiden. Het is slechts een eerste indicatie maar helpt wel om de juiste eerste stappen te zetten die uiteindelijk tot een succesvolle ‘match’ leiden.

  Geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op of laat je gegevens achter zodat wij contact met jou op kunnen nemen.

  MBI Searchregister

  De diensten
  van Dutch Dream Group