sluit popup
Wie ben jij?

Heb je advies nodig? Of ben je geïnteresseerd in wat wij doen? Laat jouw gegevens achter en wij nemen vrijblijvend contact met je op. Toch liever bellen? 088-3551400

  Door dit formulier te verzenden gaat u akkoord met de privacyverklaring

  Bedrijf kopen
  via MBO

  Ben je directielid of medewerker van een onderneming en overweeg je aandelen te kopen – of zelfs een volledige overname – van het bedrijf waar je nu werkt? Bijvoorbeeld omdat je daarvoor bent benaderd door de huidige aandeelhouder(s)? Dutch Dream Group is specialist in het begeleiden van management-buy-outs (MBO’s). Deze vorm van bedrijfsovername kent zijn eigen kansen en risico’s. Wij maken je er graag mee bekend. Speelt er een concreet traject? Neem contact op met ons. Wij gaan graag met je in gesprek en bieden ondersteuning waar nodig.

  Benieuwd hoe we jou het beste kunnen helpen? Plan via onderstaande knop een eerste kennismakingsgesprek in!

  Afspraak plannen

  Wat is een MBO?

  Een management buy-out (MBO) is een veel gekozen oplossing bij bedrijfsopvolging. Hierbij neemt (een deel van) de directie het bedrijf over. Dutch Dream Group begeleidt directieleden bij het verwerven van het bedrijf. Een MBO is vergelijkbaar met familie-opvolging, in zoverre dat de nieuwe eigenaar het bedrijf al kent. Dit is vaak dan ook de reden om voor MBO te kiezen. De contacten lopen al, er is vertrouwen en een gunfactor is al aanwezig.

  Hoe koop ik een bedrijf via MBO?

  Een bedrijf kopen via een MBO kent zijn eigen uitdagingen. Hoe die er precies uitzien, hangt af van de strategische achtergrond van de MBO. Waarom stuurt de huidige aandeelhouder – die meestal initiator is – aan op een MBO? Vanuit die strategische vraag wordt gekeken naar de veranderende samenwerking tussen ondernemer en directie. Maar ook naar de financiering van een MBO.

  Hoe financier ik een MBO?

  Bij veel bedrijfsovernames is de financiering een heikel punt. Dutch Dream Group maakt de financiering van een MBO minder heikel. Hoe? Dat kan op verschillende manieren. Allereerst beschikken wij over eefn groot netwerk van financiers, zowel privaat (bijvoorbeeld informals) als institutioneel (investeringsmaatschappijen, banken en alternatieve financiers), die voor financiering kunnen zorgen. Wij kennen de weg in een overnameproces. Daarmee beschikken we over kennis van constructies waarmee de kloof tussen vraag en aanbod gedicht kan worden, op een manier die beide partijen tevreden stemt.

   Neem contact met ons op.


   Ja, ik blijf graag op de hoogte

   Door dit formulier te verzenden gaat u akkoord met de privacyverklaring

   De diensten
   van Dutch Dream Group