OPET-047

Kandidaat aangeboden

OPET-047

Type: Productie

Branche: Machinebouw/ -handel

Regio: Nederland

Soort transactie: In overleg

Winstgevendheid: Vertrouwelijk

Aantal werknemers10 – 19, 20 – 49, 50 – 99, 100 – 199, >199

Omzet: Vertrouwelijk

Gedreven, enthousiaste ondernemer zoekt ter overname een bedrijf in de maakindustrie. Het bedrijf produceert eigen producten in een technische omgeving en in een business-to-businessmarkt. De ondernemer is sterk in het ontwikkelen en uitvoeren van een groeiplan, het naar een volgende fase van professionaliteit brengen van ondernemingen en het meenemen van mens en organisatie in dit proces.

Persoon:

Kandidaat heeft brede ervaring in het bedrijfsleven als directeur, verandermanager, aandeelhouder, investeerder en commissaris en heeft een technische en economische achtergrond. Werkt graag samen met werknemers die een inhoudelijk professionele basis hebben. Dit zowel op het gebied van de techniek, de commercie maar ook als achtergrond en/of opleiding. Creatief en in staat om complexe problemen op te lossen. Gericht op de ontwikkeling van talenten binnen ondernemingen. Innovatief, milieu/mvo/circulair bewust, zakelijke partner. Sterk ontwikkeld analytisch en oplossend vermogen. Brede interesse. Veel ervaring met onderhandelingen, juridische en fiscale zaken.

Werkervaring:

Langjarige ervaring in vele bedrijfstakken vanuit een investerings- en interimmanagementrol. Ruim 16 jaar ervaring als investeerder/aandeelhouder/commissaris en 13 jaar als consultant, directeur, interimmanager. Zeer veel ervaring met het aansturen van ondernemingen vanuit diverse posities.

 Opleidingsrichting:

HTS Economische Bedrijfstechniek, Bedrijfseconomie.

Competenties:

Verandermanagement, ontwikkeling van groei, stimuleren en motiveren van personeel, versterken interne organisatie, verlaging risicoprofiel, verbetering rendement, creatief om problemen op te lossen.

Karakteristieken: 

Innovatief, MVO of ontwikkelpotentieel in deze richting. Bestaansrecht bewezen door omzetten in het verleden. Ambitie om meer naar buiten gericht te worden. Verbeterpotentieel door efficiency te verbeteren. Eigen product(en), brede (potentiele) klantenbasis, niche speler, veel kennis en specialisme in beperkt gebied. Verkoop waar versterking gewenst is. Aanwezigheid van een eigen machinepark.

Regio vestiging
Nederland, op maximaal ongeveer 1,5 uur reistijd vanaf Utrecht.

Grootte
Vanaf 15 medewerkers.

Levensfase
Groei of turn around.

Soort overname
Overname van alle aandelen, eventueel gefaseerd maar wel met duidelijke afspraken vooraf. Eventueel samen met een andere buy in manager maar bij voorkeur samen met sleutelfiguren uit de onderneming. Uitgangspunt is dat eindverantwoording bij kandidaat komt te liggen.

Er zijn professionele investeerders in beeld die desgewenst en indien nodig met kandidaat mee willen investeren.

Deel dit bericht via:

Reageer op dit profiel:

Ja, ik blijf graag op de hoogte