OPET-047

Gedreven en enthousiaste ondernemer zoekt:

Bedrijf in de maakindustrie ter overname (OPET – 047)

Branche: maakindustrie (machine- of apparatenbouw)

Regio vestiging: binnen 1,5 uur van Utrecht

Grootte: vanaf 15 medewerkers

Soort transactie: Geleidelijke of volledige overname

Klanten: B2B

De persoon

Werkt graag samen met werknemers die een inhoudelijk professionele basis hebben. Dit zowel op het gebied van de techniek, de commercie maar ook als achtergrond en/of opleiding. Creatief en in staat om complexe problemen op te lossen. Gericht op de ontwikkeling van talenten binnen ondernemingen. Innovatief, milieu/mvo/circulair bewust, zakelijke partner. Sterk ontwikkeld analytisch en oplossend vermogen. Brede interesse. Veel ervaring met onderhandelingen, juridische en fiscale zaken.

Werkervaring

Langjarige ervaring in vele bedrijfstakken vanuit een investerings- en interimmanagementrol. Ruim 16 jaar ervaring als investeerder/aandeelhouder/commissaris en 13 jaar als consultant, directeur, interimmanager. Zeer veel ervaring met het aansturen van ondernemingen vanuit diverse posities.

Financiering

Door verkoop van zijn eigen onderneming is de ondernemer financieel onafhankelijk en bewust van de
waarde van een onderneming. Hij wil en kan naast de overnames van een belang ook investeren in de groei van de onderneming. Bereid om naar een gedeeltelijke en/of volledige overname te kijken.

Opleiding

  • HTS Economische Bedrijfstechniek, Bedrijfseconomie

Specialiteit

  • Verandermanagement
  • Ontwikkeling van groei
  • Stimuleren en motiveren van personeel
  • Versterken interne organisatie
  • Verlaging risicoprofiel
  • Verbetering rendement
  • Creatief om problemen op te lossen

Profiel gezocht bedrijf

Karakteristiek
Innovatief, MVO of ontwikkelpotentieel in deze richting. Bestaansrecht bewezen door omzetten in het verleden. Ambitie om meer naar buiten gericht te worden. Verbeterpotentieel door efficiency te verbeteren. Eigen product(en), brede (potentiele) klantenbasis, niche speler, veel kennis en specialisme in beperkt gebied. Verkoop waar versterking gewenst is. Aanwezigheid van een eigen machinepark.

Regio vestiging
Nederland, op maximaal ongeveer 1,5u reistijd vanaf Utrecht

Grootte/levensfase
Vanaf 15 medewerkers

Soort overname
Overname van alle aandelen, eventueel gefaseerd maar wel met duidelijke afspraken vooraf. Evt samen met een andere buy in manager bij voorkeur samen met sleutelfiguren uit de onderneming. Uitgangspunt is dat eindverantwoording bij kandidaat komt te liggen.

Deel dit bericht via:

Reageer op dit profiel:

Ja, ik blijf graag op de hoogte