OPLN-079

Kandidaat aangeboden

OPLN-079

Branche: Maakindustrie

Regio vestiging: Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel, kop van Flevoland (Emmeloord e.o.), Apeldoorn en noorden van Noord-Holland (Hoorn/Enkhuizen).

Grootte: > 20 medewerkers en > 1-2 miljoen euro omzet

Soort transactie: Voorkeur gaat uit naar een gedeeltelijke overname met mogelijkheid tot uitbreiding. Directe volledige overname is geen bezwaar als dat de wens van de koper is.

Klanten: B2B, nationaal of internationaal

De persoon

Een technische ondernemer zoekt een bedrijf in de maakindustrie, bij voorkeur in metaal of kunststof. Een link naar de maritieme sector spreekt tot de verbeelding maar is geen vereiste. Er moet een potentie voor vernieuwing of uitbreiding aanwezig zijn en het bedrijf moet internationale groeimogelijkheden hebben.

Laat zich graag leiden door zijn intuïtie, iets moet goed voelen om er mee door te gaan. Sfeer is hierbij een belangrijke factor. Tastbare producten én vakmanschap leiden tot ideeën en plannen. Kenmerken die een organisatie interessant maken zijn een open sfeer, enthousiaste vakkundige professionals die iets maken, vernieuwing en groei. De persoon is een generalist die medewerkers ondersteunt in het nog beter uitoefenen van hun vak. Daarnaast zorgt hij dat er kansen gecreëerd worden waardoor organisatie én de medewerkers kunnen groeien.

Werkervaring

  • Directeur (15 jaar), werkzaam geweest als managing director, finance & operations binnen o.a. de internationale transportsector.
  • Interim (9 jaar), diverse opdrachten in de rol van a.i. directeur en projectmanagement binnen o.a. de transport-, staalbouw- en bouwsector.
  • Advocaat (4 jaar), algemeen recht, contracten recht, verzekerings-, transport- en energierecht.

    Specialiteit
  • Generalist met een brede interesse, in het bijzonder voor techniek en bouw.
  • Sterk in het aangaan van (nieuwe) zakelijke relaties, business development en dealmaking.
  • Voelt zich thuis in een internationale setting

Branche
Het bedrijf heeft een technische inslag (maakindustrie). Een link naar de maritieme industrie of water spreekt tot de verbeelding maar is geen vereiste.

Karakteristiek
In het bedrijf moet iets tastbaars gemaakt worden. Er moet ruimte zijn voor ontwikkeling en diversificatie.

Cultuur
Informele cultuur, waar men open staat voor verandering of daar in ieder geval niet bang voor is.

Levensfase
Bedrijf waar beweging in moet komen, wat aan vernieuwing toe is of waar uitbreidingsmogelijkheden van activiteiten/producten zijn.

Deel dit bericht via:

Reageer op dit profiel:

Ja, ik blijf graag op de hoogte