OPNH-104

Kandidaat aangeboden

OPNH-104

Type: Handel, Handel – met servicecomponent

Branche: Consumentenartikelen

Regio: Oost, Midden, West

Soort transactie: In overleg

Winstgevendheid: Vertrouwelijk

Aantal werknemers10 – 19, 20 – 49

Omzet: Vertrouwelijk

Een commerciële en creatieve ondernemer zoekt ter overname een middelgrote handelsonderneming in non-food consumentenartikelen of producten voor de zakelijke eindgebruiker. De onderneming is financieel gezond en heeft een goede reputatie. Naast de handelsactiviteiten is er eventueel aandacht voor service en onderhoud. De producten dienen wel als uniek gekenmerkt te worden. Het bedrijf kent gezonde marges en heeft groeipotentie. (Beperkte) productie (ook in buitenland) kan onderdeel uitmaken van de onderneming.

Persoon: Een commerciële, creatieve, energieke en resultaatgerichte ondernemer die graag met zijn medewerkers bouwt aan een sterke, solide en slagvaardige organisatie. Hij houdt ervan zichzelf en daarmee de onderneming uit te dagen, ambitieuze doelen te stellen en deze te halen. Hiermee heeft hij in het verleden aansprekende successen geboekt. Heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een sturende en empatische algemeen directeur met sterke communicatieve eigenschappen. Klantgerichtheid, strategisch & conceptueel denken staan op een hoog niveau, altijd met de focus op het resultaat. Daar hij de mens centraal stelt en ervan overtuigd is dat mensen het verschil maken, is het een prettige ondernemer om mee samen te werken. De kandidaat komt uit een ondernemersfamilie en heeft altijd de ambitie gehad om eens zijn eigen bedrijf te leiden.

Werkervaring: Commerciële directiefuncties bekleed binnen familiebedrijven, grote Europese multinationals en bij een beursgenoteerde (Amerikaanse) multinational in zowel Nederland als in het buitenland. Ervaring zowel binnen de consumentenmarkt als de zakelijke markt. De nadruk van de activiteiten lag steeds op het bewerkstelligen van groei, implementeren van noodzakelijke veranderingen en bewerken van nieuwe markten.

Opleidingsrichting: HBO commerciële economie

Competentie: Analytisch sterk, commerciële strateeg, de juiste man/vrouw op de juiste plaats zetten, business acumen, resultaatgericht, daadkracht, omgang met mensen, communicatie.

Gezocht bedrijf: 

Branche
Een handelsonderneming in non-food consumentenartikelen of producten voor de zakelijke eindgebruiker. De kandidaat heeft ervaring in beide hiervoor genoemde branchegroepen. De producten dienen wel als uniek gekenmerkt worden, eventueel met service activiteiten. Het bedrijf kent gezonde marges en heeft groeipotentie. (Beperkte) productie (ook in buitenland) kan onderdeel uitmaken van de onderneming.

Karakteristiek
Goede reputatie in de markt, waarin het opereert. Producten/diensten dienen bij voorkeur uniek te zijn, c.q. onderscheidende verkoopargumenten (USP’s) te bezitten. Eigen import en/of een eigen merknaam zijn een voordeel. De handel kan een nationaal en/of een internationaal karakter hebben.

Cultuur
No nonsense, resultaatgericht, mentaliteit van aanpakken. Professionaliteit en kwaliteit staan hoog in het vaandel.

Type klanten
Klanten zijn wederverkopers dan wel bedrijven, die de producten zelf gebruiken.

Levensfase
Volwassen onderneming, welke toe is aan volgende groeifase (efficiency), dan wel nieuwe impuls zoekt, met name op commercieel vlak.

Soort overname
Volledige of gedeeltelijk met meerderheidsbelang. Gedeeltelijk met minderheidsbelang eventueel bespreekbaar met passende voorwaarden en juiste investeerder.

Karakteristieken: Goede reputatie in de markt, waarin het opereert. Producten/diensten dienen bij voorkeur uniek te zijn, c.q. onderscheidende verkoopargumenten (USP’s) te bezitten. Eigen import en/of een eigen merknaam zijn een voordeel. De handel kan een nationaal en/of een internationaal karakter hebben.

Deel dit bericht via:

Reageer op dit profiel:

Ja, ik blijf graag op de hoogte