OPRB – 059

Kandidaat aangeboden

OPRB – 059: Ervaren ondernemer zoekt productie- en/of handelsonderneming met een eigen merk

Branche / karakteristieken

  • Actief in de markt van consumentenartikelen en merken.
  • Het bedrijf is een belangrijke speler in haar afzetmarkt en heeft een goede reputatie
  • Consumentenartikelen met (hoge) toegevoegde waarde.
  • Bedrijf ontwikkelt (deels) producten onder eigen merknaam.
  • Productie in eigen beheer of deels uitbesteed.
  • Voorkeur voor de voedingsmiddelenindustrie en drankensector.

Regio

Voorkeur midden Nederland.

Grootte

Omzet vanaf 3 miljoen euro.

Levensfase

Het bedrijf is volwassen en toe aan de volgende groei- en/of professionaliseringsfase.

Soort overname

Kandidaat is in staat snel te schakelen en beschikt over financiële middelen en een groot investeringsnetwerk.

Zowel gedeeltelijke als volledige overname mogelijk.

De persoon

Kandidaat heeft de kennis en vaardigheden om een bedrijf succesvol te laten groeien. De kandidaat heeft door zijn jarenlange ervaring in commerciële- en algemeen leidinggevende functies in de Europese voedingsmiddelen- en dranken industrie een uitstekende affiniteit met de markt voor consumentenartikelen ontwikkeld en is hierdoor in staat premium merken en concepten (inter)nationaal te positioneren en succesvol uit te bouwen. Daarnaast beschikt de kandidaat over ondernemerservaring en ruime ervaring in het werken met investeringsmaatschappijen.

Werkervaring

Ervaring in directieposities bij diverse gerenommeerde productiebedrijven voor merkartikelen voor de consumentenmarkt in Europa. Ervaren in het laten groeien en financieel en operationeel gezond maken van organisaties, waaronder bedrijven met familiekarakter. Sterke achtergrond in marketing, verkoop en innovatie. Kandidaat beschikt over een uitstekend netwerk in met name Nederland, Duitsland en België̈.

Huidige activiteiten

De kandidaat heeft de afgelopen 7,5 jaren gewerkt als Algemeen Directeur bij een internationaal georiënteerde onderneming in de snackindustrie (marktleider in Nederland en België̈). Het bedrijf beschikt over meerdere productielocaties, waarvoor de kandidaat directe verantwoording droeg. De onderneming is onder zijn leiding en in opdracht van de aandeelhouders succesvol geherstructureerd en verkocht aan strategische kopers. Daarvoor heeft hij gedurende een periode van 5 jaar in Duitsland gewoond en gewerkt als Algemeen Directeur  voor een groot internationaal voedingsmiddelenbedrijf met eigen productiefaciliteit. Zijn primaire focus is nu gericht op het vinden en overnemen van een eigen onderneming in Nederland.

Opleiding/cursussen

Ingenieursdiploma Levensmiddelentechnologie (ING), specialisatie Food en Marketing (HBO), diverse internationale vervolgopleidingen op het gebied van marketing, bedrijfsstrategie en financiering, Register Marketeer certificering door NIMA instituut NL (internationaal erkend: Expert Marketing Professional).

Specialiteit

  • Deze kandidaat is sterk in het identificeren en realiseren van groeikansen en het verder professionaliseren van bedrijven.
  • Hij heeft ervaring in het leiden, innoveren en herstructureren van organisaties.
  • De kandidaat heeft in diverse trajecten met succes samengewerkt met investeringsmaatschappijen.

Deel dit bericht via:

Reageer op dit profiel:

Ja, ik blijf graag op de hoogte