OPRB – 078

Kandidaat aangeboden

OPRB – 078: Ervaren ondernemer zoekt productie- en/of handelsonderneming in de food ter overname

Branche: Voedingsmiddelenindustrie:

  • Consumentenartikelen met (hoge) toegevoegde waarde
  • Bedrijf ontwikkelt deels innovatieve producten onder eigen merknaam
  • Product en/of technologie is onderscheidend in de betreffende sector
  • Voorkeur voor de voedingsmiddelenindustrie en drankensector

Regio: Voorkeur regio Amsterdam plus 75 km

Soort transactie: Volledige overname/meerderheidsovername

Winstgevendheid: Vertrouwelijk

Aantal werknemers: vanaf 15 medewerkers

De persoon

Kandidaat heeft de kennis en vaardigheden om een bedrijf naar de volgende fase te brengen. De kandidaat heeft door zijn jarenlange ervaring in commerciële- en algemeen leidinggevende functies in de voedingsmiddelenindustrie een uitstekende affiniteit met de markt voor consumentenartikelen ontwikkeld en is hierdoor in staat premium brands en/of concepten (inter)nationaal te positioneren en succesvol uit te bouwen. Daarnaast beschikt de kandidaat over ondernemerservaring en ervaring in het werken met investeringsmaatschappijen.

Werkervaring

Ervaring als algemeen directeur bij diverse gerenommeerde productiebedrijven voor merkartikelen voor de consumentenmarkt in Europa. Ervaren in het leiden, professionaliseren en financieel en operationeel gezond maken van organisaties, waaronder bedrijven met familiekarakter. Sterke achtergrond in marketing en innovatie. Kandidaat beschikt over een uitstekend netwerk in met name Nederland, Duitsland en België.

Huidige activiteiten

De kandidaat heeft de afgelopen 7 jaren gewerkt als algemeen directeur bij een internationaal georiënteerde onderneming in de snackindustrie (marktleider in Nederland en België). Het bedrijf beschikt over meerdere productielocaties, waarvoor de kandidaat directe verantwoording droeg. De onderneming is onder zijn leiding en in opdracht van de aandeelhouders succesvol verkocht aan een strategische koper. Daarvoor heeft hij gedurende een periode van 5 jaar in Duitsland gewoond en gewerkt als algemeen directeur voor een groot internationaal voedingsmiddelenbedrijf met eigen productiefaciliteit. Zijn primaire focus is nu gericht op het vinden en overnemen van een eigen onderneming met groeipotentie in Nederland.

Opleiding/cursussen

Ingenieursdiploma Levensmiddelentechnologie, specialisatie Food en Marketing (HBO), diverse internationale vervolgopleidingen op het gebied van marketing, bedrijfsstrategie en financiering, Register Marketeer certificering door NIMA instituut NL (internationaal erkend: Expert Marketing Professional).

Specialiteit

  • Deze kandidaat is sterk in het verder professionaliseren en conceptueel uitbouwen van een bedrijf.
  • Hij heeft ervaring in het leiden van bedrijven in verschillende groeifases.
  • De kandidaat heeft een aantal keren succesvol samengewerkt met investeringsmaatschappijen.

Deel dit bericht via:

Reageer op dit profiel:

Ja, ik blijf graag op de hoogte

ga('create', 'UA-63394827-1', 'auto', ); ga('send', 'pageview');