BP4131-068

Kandidaat gezocht

BP4131-068

Type: Diensten – zakelijk

Branche: Gezondheidszorg

Regio: West

Soort transactie: In overleg

Winstgevendheid: Vertrouwelijk

Omzet: Vertrouwelijk

Product en achtergrond

De onderneming heeft een applicatie ontwikkeld voor 3D-imaging van medische scans. De bijbehorende hardware (interactief werkstation) kan ook worden geleverd, waarmee digitaal interactief ‘door het lichaam heen gekeken kan worden’ (incl. volumeaspecten).

Thans is de onderneming op het punt gekomen dat zij klaar is voor grote (internationale) opschaling. Het huidige management (de oprichters) zoekt daarvoor versterking op het gebied van marketing, sales en operationeel management. De huidige ondernemers zijn meer de pioniers en technische innovators. Er wordt gezocht naar een ondernemende, ervaren man/vrouw die samen met de oprichters het bedrijf verder uitbouwt.

Marktpotentie

De applicatie kan zowel los verkocht worden als via een SaaS-model in de markt worden gezet. De doelgroep is breed, waarbij onder meer gedacht kan worden aan fysiotherapeuten, opleiders, naast uiteraard ook medisch specialisten. De wereldwijde marktpotentie qua gebruikers is groot:

  • ± 9,8M fysici
  • ± 43,5M zorgverleners
  • en de markt is groeiende

Propositie en kandidaatsprofiel

Vanwege de grootschalige uitrol die wordt voorzien, in eerste instantie in Europa, wordt gezocht naar kapitaal voor marketing en software lancering. Dit in combinatie met het aantrekken van iemand die de rol van CEO gaat vervullen.

Gezocht wordt naar een (MBI-)kandidaat die zich committeert middels het nemen van een participatie en daarmee ook zelf profiteert van deze sterke innovatie. Voor de totale uitrol wordt ook uitgezien naar een kapitaalkrachtige investeerder om de uitrol mee vorm te kunnen geven. Voorbehoud is uiteraard dat ook de aan te trekken partij instemt met de kandidaat. Van een kandidaat wordt verwacht dat deze voldoende ‘skin in the game’ neemt en ca. € 400.000 kan en wil inbrengen. De voorlopige waardering ligt naar verwachting boven de € 3.500.000.

Gelet op de aard van het product (voornamelijk de software) wordt gezocht naar iemand met de volgende kenmerken:

  • Aantoonbaar eerder ervaring met het succesvol door een scale-up fase brengen van een onderneming (opbouw naar 25M omzet komende 3 jaar!).
  • Heeft een netwerk onder grote organisaties zoals ziekenhuizen, onderwijsinstellingen, verzekeraars, brancheorganisaties, OEM’ers e.d. en kent het politieke klimaat dienaangaande. Een pré is als er tevens ervaring is met de uitrol van Saas-modellen c.q. het kunnen verkopen van software aan dergelijke partijen.
  • Een ondernemende mentaliteit.
  • Hoeft niet zozeer medische ervaring te hebben en niet zozeer gericht te zijn op (verdere) productontwikkeling (daar zijn de huidige ondernemers bedreven in), maar moet wel software begrijpen.
  • Iemand die voor een groot bereik c.q. beschikbaarheid onder de doelgroep kan zorgen, onder meer door marketingtoepassingen, waaronder ook traffic naar de website kunnen genereren.
  • Iemand die past in het team en kan schakelen met de huidige ondernemers. Indien nodig tegenwicht kan bieden.

 

Voor meer informatie over dit bedrijfsprofiel kun je contact opnemen met:
Alois Dee 06-270 85 567 / a.dee@dutchdreamgroup.nl

Deel dit bericht via:

Reageer op dit profiel:

Ja, ik blijf graag op de hoogte