BP4136-118

Kandidaat gezocht

BP4136-118

Branche: Leverancier verpakkingsmaterialen

Regio: ZuidNederland

Aantal medewerkers: 35 fte

Soort klanten: B2B

Soort bedrijf: volwassen bedrijf met kans op groei

Omschrijving organisatie en product

Onze cliënt is een totaalleverancier in verpakkingen en disposables. De ervaren mensen en een uitgekiend logistiek systeem garanderen een optimale en snelle dienstverlening. De firma kan verpakkingswensen omzetten in concrete oplossingen en biedt persoonlijke inspiratie en deskundig advies. Daarnaast heeft de firma een 6-tal winkels met verpakkingen en disposables. De moderne webshop maakt met het digitale aanbod de mogelijkheden voor de toekomst compleet. Het ruime assortiment, van meer dan 20.000 artikelen, is onderverdeeld in vijf overzichtelijke segmenten: food, luxe, industrie, hygiëne en kantoor.

De onderneming biedt kwaliteit, service, innovatie en duurzaamheid waarbij de prijs niet uit het oog wordt verloren en ook het milieu een steeds belangrijkere rol speelt. Door de jarenlange ervaring en hun klantgerichtheid kunnen zij vrijwel aan elke verpakkingsvraag voldoen. Zij zijn de partner voor een zeer compleet pakket verpakkingsmaterialen, disposables en hygiëne producten.

Achtergrond

Er is gekozen om het nieuw te vormen directieteam te laten bestaan uit de huidige DGA en een nieuw aan te trekken operationeel directeur. Deze krijgt eventueel ook de mogelijkheid tot participatie (MBI). We zoeken een kandidaat met algemeen management/P&L ervaring en een achtergrond in procesoptimalisatie. Nadat de nieuwe directeur is toegetreden en ingewerkt, zal de DGA een meer commerciële rol gaan innemen binnen de organisatie en aan de nieuwe directeur de ruimte geven om de dagelijkse operatie aan te sturen.

De organisatie heeft de afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt. Mede door in te zetten op het Cash & Carry concept (de winkels) en de webshop.

Het doel voor de toekomst is de behaalde groei te bestendigen en door verbreding, geografische uitbreiding en/of overname deze groei te continueren. Het directieteam dient de strategie en het ‘business plan’ verder door te ontwikkelen en tot uitvoer te brengen.

Functiebeschrijving

Als operationeel directeur moet je het een uitdaging vinden om het bedrijf naar een volgende fase te helpen. Het mooi vinden om de verdere groei vorm te geven en de mogelijkheden te benutten om de groei te faciliteren. Naast de autonome groei staat een overname op de agenda.

Hierbij is het van belang en de taak van de Operationeel Directeur om de (ERP-) systemen samen te brengen tot één geheel. Een vervolgstap en verantwoordelijkheid van de operationeel directeur is het geheel op een nieuwe locatie in een state-of-the-art omgeving, met behulp van de nieuwste technieken, te laten functioneren zodat verdere groei mogelijk is.
De DGA ziet de operationeel directeur ook als sparringpartner en vice versa.

Resultaatgebieden

 • Eindverantwoordelijk voor het aansturen van de dagelijkse operatie
 • Gezamenlijk met de DGA verantwoordelijk voor het strategische en operationele beleid van de vennootschap

Functie-eisen

 • HBO/WO onderlegd
 • Commerciële affiniteit
 • Meerdere jaren ervaring in een vergelijkbare functie
 • Pragmatisch ingesteld, oplossingsgericht
 • Communicatief vaardig in zowel woord als geschrift in het Nederlands en Engels
 • Affiniteit met de verpakkingswereld
 • Aantoonbaar ‘track record’ in workflows, proces optimalisatie en logistiek met meetbare resultaten qua effectiviteit en/of efficiëntie
 • Ervaring met het aansturen van een organisatie met P&L verantwoordelijkheid
 • Ervaring met leidinggeven, stevige persoonlijkheid
 • Inhoudelijke kennis van de segmenten waar men zich op richt strekt tot aanbeveling: food, luxe, industrie, hygiëne en kantoor
 • Kennis van en ervaring met ERP-systemen


Voor meer informatie kun je contact opnemen met:

Frank Helmes: 06-470 355 94 / f.helmes@dutchdreamgroup.nl

Deel dit bericht via:

Reageer op dit profiel:

Ja, ik blijf graag op de hoogte