IPNB-109

Kandidaat gezocht

Algemeen Directeur Bakon Food: IPNB-109

Type: Productie – zakelijk

Branche: Food

Regio: Zuid-West

Soort betrekking: dienstverband (120k) met mogelijkheid tot participatie

Bedrijf

Bakon Food Equipment is een internationaal exporterend bedrijf met veertig medewerkers, dat is gespecialiseerd in de bouw van foodsystemen. De onderneming bestaat ruim dertig jaar en de klanten worden vanuit de locatie Goes (Zeeland) bediend.

De drie pijlers van het bedrijf zijn spuiten, doseren en snijden, dit kan in complete lijnen worden uitgeleverd, zowel standaardoplossingen als klantspecifiek. Men is marktleider en staat bekend om zijn uitstekende kwaliteit en service en zet hoog in op innovatie. Er is een eigen assemblage en engineering afdeling, een deel van de productie is uitbesteed. Klanten zijn veelal industrieel (70%) of meer traditionele banketbakkers en het afzetgebied is wereldwijd (90% buitenlands).  Productie vindt plaats in een projectgestuurde organisatie met drie projectleiders die verantwoordelijk zijn. Verkoop vindt plaats vanuit lokale vestigingen of dealers en technische salesmanagers sturen de landen aan. Rabobank Participaties is aandeelhouder in de onderneming en ondersteunt in strategiebepaling en versnelling van de groei.

Positie

De Algemeen Directeur is samen met de huidige DGA/CEO verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van de onderneming. Aandachtsgebieden zijn vooral Finance en ERP, daarnaast bedrijfsprocessen, strategie en HR. Hij of zij geeft strategische support aan het verkoopteam en geeft sturing aan de interne bedrijfsprocessen met een lean manufacturing insteek. De DGA richt zich meer op klanten en commercie en is aanspreekpunt van de projectmanagers. Je fungeert als stevige sparringpartner en durft het huidige distributie- en salesmodel kritisch te challengen en weet ook de slag naar grote klantspecifieke projecten strategisch en operationeel te maken.

Focus voor de komende jaren is om de huidige organisatie verder uit te bouwen: groei in omvang en aantal projecten. De toekomstige groei komt ook uit buy and build met ondersteuning van Rabobank Participaties.

Profiel van de kandidaat

  • HBO/WO met sterke financiële component
  • Enabler, aanjager en komt het kantoor ook uit
  • Krachtige persoonlijkheid, doener
  • Duidelijk, analytisch en sterk in procesmatig denken
  • Ervaring met Lean Manufacturing
  • Proceservaring uit de machinebouw of maakindustrie
  • Strategisch en conceptueel denker
  • Stevige ERP implementatie ervaring, financieel hands-on
  • Ervaring met M&A, investeerders en banken is een pre.

Salarisindicatie: EUR 120k plus bonus en eventueel participatie mogelijkheid.

Geïnteresseerd?

Stuur dan een e-mail met motivatie en CV naar f.helmes@dutchdreamgroup.nl of neem contact op voor meer informatie 06-47035594.

Deel dit bericht via:

Reageer op dit profiel:

Ja, ik blijf graag op de hoogte