FFT International

Rol Dutch Dream Group

Bij de aankoop is Robbert Hazelaar in het hele proces begeleidt door Dutch Dream Group.

Over de deelneming

Op 31 oktober 2012 heeft Robbert Hazelaar FFT International overgenomen. Op de Dutch Dream Group MBI Netwerkbijeenkomst heeft hij samen met Iwan Molenaar, de voormalig eigenaar, die nog een aantal jaren actief zal blijven binnen de onderneming, een presentatie gegeven over de overname. Een filmpje van deze avond is via deze link te bekijken.

Geïnspireerd door dit verhaal en wil je meer weten over de mogelijkheden van Management Buy In? Download onze brochure!

Ja, ik blijf graag op de hoogte

Over het proces

Hieronder kunt u een kort interview met Robbert Hazelaar lezen:

– Wat heeft je doen besluiten te starten met Dutch Dream Group?
Nadat ik een groot aantal jaren heb gewerkt voor Perfetti / van Melle als Director marketing & sales, vanuit Zwitserland, was ik toe aan een vervolgstap in mijn carrière, een eigen bedrijf runnen. Via via werd ik op Dutch Dream Group gewezen. Ze hadden een goede naam en konden het traject van aankoop van een bedrijf door hun grote netwerk van a tot z begeleiden.

– Kom je uit een ondernemersomgeving?
Altijd met plezier en met een grote mate van vrijheid en zelfstandigheid internationaal gewerkt maar toch halverwege mijn carrière ging de traagheid en de politiek van grote ondernemingen mij irriteren. Besluiteloosheid, het gebrek aan verantwoordelijkheidsgevoel van collega’s en de eigen “agenda”’ van vele collega’s die vooral bezig waren zelf het hoofd boven water te houden waren voor mij de reden om de stap naar ondernemerschap te nemen. Eigen plannen, eigen keuzes en eigen risico!  Mijn vrouw is overigens nog voor mij als ondernemer begonnen, zij had hetzelfde gevoel na een lange carrière bij een grote internationale bank en heeft inmiddels 4 jaar een eigen bedrijf. Ik kom ook wel uit een ondernemersmilieu want mijn vader had al een eigen bedrijf, het is dus met de “paplepel”ingegoten, zowel de voor- als de nadelen. Ik zou mezelf wel een “ondernemer” willen noemen.

– Hoe ben je in contact gekomen met Dutch Dream Group?
Een heel oud contact van Dutch Dream Group  had reeds jaren geleden een bedrijf overgenomen en gaf mij de naam van Dutch Dream Group en Gerard Geenen. Daar heb ik in eerste instantie niets mee gedaan tot het moment dat ik mijn dromen in daden wilde omzetten. Eerste contact was met Jasper en dat was vanaf het begin een goede klik.

– Wat heeft Dutch Dream Group voor je betekend?
Dutch Dream Group heeft veel voor me betekend. Allereerst bij de Matchprofiel Analyse met Gerard Geenen bij wat achteraf de belangrijkste stap bleek te zijn: Een onvoorwaardelijke keuze maken voor het ondernemerschap. Je bent ondernemer vanaf de eerste dag dat je die keuze hebt gemaakt, niet pas als je het bedrijf overgenomen hebt. Daarnaast was het in overleg opstellen van  een duidelijk zoekprofiel, over wat voor soort bedrijf ik  over zou moeten nemen heel belangrijk. Daarnaast was het managen van het proces belangrijk want dat voorkomt dat je te snel zijsprongen neemt of ingaat of onverwachts “leuke aanbiedingen” van headhunters.

– Welk advies geef je mee aan je collega MBI’ers?
Wees vanaf dag 1 dat je een bedrijf wilt gaan kopen ondernemer. Wellicht letterlijk door vast je eigen business te starten maar in ieder geval figuurlijk door pro-actief en met veel drive je ambities te verwezenlijken, de vrijblijvendheid moet er uit. En gebruik de kennis van je adviseur op een manier die jou goed uitkomt in het traject, laat hem voor het proces en de financiële kant van het verhaal zorgen maar zorg dat je zelf de verkoper, zijn onderneming en de markten van de onderneming leert kennen.

– Wat zijn de grootste hindernissen geweest?
Het zou natuurlijk flauw zijn om de lange doorlooptijd van mijn traject geheel aan de banken te wijten maar de financiering van de activiteiten in met name het buitenland heeft veel voeten in de aarde gehad. We hebben de hele opzet van de overname daardoor zelfs overhoop moeten halen. Uiteindelijk gaat alleen met tegenwind de vlieger op en terugkijkend was het een nuttige en leerzame tijd.

– Wat zijn de succesfactoren geweest?
Het aanbrengen van focus en doorzetten. Doordat we het perfecte bedrijf hadden gevonden was dat de moeite waard! En doordat het traject wat langer duurde en ik al begonnen was in de verwachting dat de overname zou gaan lukken kon ik een vliegende start maken. Dat is wel te danken aan de goede klik met de vorige eigenaar, die moet er vooral ook positief instaan. Het werd al snel duidelijk dat het wel een belangrijke factor was anders waren de banken er ook niet ingestapt.

– Hoe bevalt het ondernemerschap tot nu toe?
Samen met mijn partner Iwan Molenaar zijn we enthousiast aan de slag gegaan en hebben we in korte tijd al vele successen geboekt  vooral door een nieuwe kijk om dingen mogelijk te maken zonder grote initiële cash out. Ondernemen trekt ondernemers aan, hieruit zijn leuke samenwerkingsvormen gekomen met oa.verpakkingsontwerpers. In vrij korte tijd ontwikkelden we nieuwe producten, een nieuwe huisstijl en nieuwe verdienmodellen. De combinatie van FFT international food specialities met mijn Flexport dienstverleningsmodel (international business development advies) werkt goed en biedt volop synergie.

Zoek een bedrijf

Bekijk onze database voor het huidige vraag en aanbod van bedrijven

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Maak een afspraak

Heeft u interesse? Voor meer informatie, neem contact met ons op

Maak kennis met het team

Schrijf je in
voor onze nieuwsbrief!

Reageer op dit profiel:

Ja, ik blijf graag op de hoogte