Masterclass bedrijfsovername – ‘van Start tot LOI’

Datum: 18 september 2019
Evenement: Masterclass bedrijfsovername – ‘van Start tot LOI’
Voor wie: Management Buy In, Management Buy Out kandidaten, Informals, Ondernemers en Investeerders
Locatie: Conferentiecentrum Woudschoten, Zeist

Vraag je jezelf wel eens of je wilt blijven doen wat je nu doet? Denk je er wel eens na over hoe je het zou aanpakken als je jouw bedrijf zou willen verkopen? Of als je een bedrijf zou willen kopen? Precies die vragen staan centraal in onze Masterclass ‘Van Start tot LOI’. Dutch Dream Group, Thexton Armstrong en ABN AMRO slaan de handen ineen om deze Masterclass te organiseren op 18 september. De Masterclass is voor mkb-ondernemers, management buy-in en management buy-out kandidaten.
________________________________________
Programma
Tijdens deze avond behandelen wij achtereenvolgende de volgende onderwerpen:
• Wat komt er kijken bij bedrijfsoverdracht; hoe bereid je dat voor en hoe verloopt het proces?
• Bedrijfswaardering; wat is een onderneming waard?
• Financiering; hoe financier je een bedrijfsovername?

Het eerste onderdeel wordt verzorgd door Thexton Armstrong, Koen Berghuis en Dutch Dream Group, Alois Dée. Wanneer zou je moeten starten met de eerste stappen om tot een optimale waarde te komen? Welke kopers(groepen) zijn er? Waarin verschillen zij en welke kansen bieden zij in aansluiting op uw wensen? Welke stappen zijn er globaal tijdens de verkoop? Hoe verloopt het proces van verkoop en wat kost het?
Na dit onderdeel heb je globaal inzicht in de diverse aspecten die kunnen spelen bij een overdracht en kun je voor jezelf bepalen wat er bij jou speelt en hoe je daar stappen in kunt ondernemen.

John Geenen, ondernemer van DDG, zal het onderwerp Bedrijfswaardering voor zijn rekening nemen. Aan bod komen verschillende waarderingsmethoden, de stappen die worden doorlopen bij het waarderen en de informatie die nodig is voor het opstellen van een goede waardering. Het programma biedt ruimte voor concrete zaken, zoals hoe om te gaan met een verschil in waardeoordeel tussen koper en verkoper en de relatie tussen waarde en prijs. Waar moet je op letten bij het bestuderen van de cijfers? Zijn er win-win situaties te creëren? Hoe weet je als verkoper dat je een eerlijke prijs ontvangt en als koper niet teveel betaalt?

Hoe financier je een bedrijfsovername? Welke opties zijn er? Financieringsspecialist Arlée Brandhorst van ABN AMRO deelt zijn expertise over de financiering. Hij geeft je de nodige handvatten over de beschikbare financieringsvormen. En geeft antwoord op de vraag: Hoe wordt een bancaire financieringsaanvraag in de praktijk beoordeeld?

Alle onderwerpen zullen op toegankelijke wijze worden behandeld. Je kunt zonder voorkennis deelnemen.

Wanneer
De masterclass vindt plaats op 18 september in conferentiecentrum Woudschoten in Zeist. Vanaf 13.00 uur ontvangen wij je met een kopje koffie. Om 13:30 uur begint het programma, rond 17:45 zal een diner worden verzorgd  en de avond wordt rond 21.00 uur afgesloten met een borrel.

Kosten
De kosten voor deelname aan deze masterclass, inclusief diner en versnaperingen, bedragen € 395,- (exclusief btw).

Aanmelden
Je aanmelding ontvangen wij graag via info@dutchdreamgroup.nl of 088-3551400. Na aanmelding ontvang je van ons een bevestiging.

Inschrijven

Ja, ik blijf graag op de hoogte

Deel dit bericht via:

Reageer op dit profiel:

Ja, ik blijf graag op de hoogte