Masterclass bedrijfsovername – ‘van LOI naar Deal’

Datum: 30 oktober 2019
Evenement: Masterclass bedrijfsovername – ‘van LOI naar Deal’
Voor wie: Management Buy In, Management Buy Out kandidaten, Informals, Ondernemers en Investeerders
Locatie: Conferentiecentrum Woudschoten, Zeist

Je hebt vergaande contacten inzake een mogelijke overname of participatie, maar dan moet je nog tot finale afronding komen. Wat komt er vanaf de intentieverklaring nog bij kijken? Dutch Dream Group zal met een aantal experts de handen ineen slaan om een Masterclass bedrijfsovername – ‘van LOI naar deal’ te organiseren op 30 oktober.

Programma
Tijdens deze avond behandelen wij achtereenvolgens de volgende onderwerpen:
– Het due diligence onderzoek
– Juridische aspecten bij bedrijfsovername
– Fiscale aspecten bij bedrijfsovername

Het onderdeel due diligence wordt verzorgd door Joost Siemensma en Thomas Daemen van Sincerius. Joost en Thomas hebben veel ervaring met het uitvoeren van due diligence onderzoeken en delen op een praktische en inspirerende wijze hun ervaring over de do(s) en don´t(s). Naast de inhoudelijke kant komt ook de proceskant (hoeveel moet ik onderzoeken, wat moet ik vastleggen en wat kost het) en de vraag ‘wat te doen met de uitkomsten van een due diligence?’ op interactieve wijze aan de orde.

Marijke Sipkema en Nathalie van Hellenberg Hubar van DVAN advocaten zullen het juridische deel voor hun rekening nemen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de volgende juridische facetten van een overname:
– Algemene aandachtspunten en valkuilen
– Intentieovereenkomst
– Juridische due diligence
– Koopovereenkomst
– Garanties, vrijwaringen en zekerheden
– Financieringsovereenkomsten, pandrechten en borgen
– Aandeelhoudersovereenkomst
– Notariële akten

Het fiscale onderwerp zal behandeld worden door Niels Gerrits en Marc Thewissen van Baker Tilly, respectievelijk Senior Manager Tax Advisory en Consultant Tax Advisory. We behandelen de oprichting van een BV, de structuur van de overname, de implicaties van een overname op de privésituatie en de fiscale due diligence. Onder andere aspecten zoals:
– Flex-BV en aanmerkelijk belang
– (Overname)structuren
– Financiering: kapitaal en/of (on)zakelijke leningen
– Positie directeur-grootaandeelhouder: salaris, auto van de zaak, sociale verzekeringen, pensioen
– Fiscale controle/boekenonderzoek

Speciale aandacht gaat uit naar de fiscale structurering van een overname. Gaat u voor een activa/passiva transactie of overname van aandelen, welke financieringsconstructies zijn er en wat zijn de (on)mogelijkheden met betrekking tot acquisitiekosten.

Alle onderwerpen zullen op toegankelijke wijze worden behandeld. Je kunt zonder voorkennis deelnemen.

Wanneer
De masterclass vindt plaats op 30 oktober in conferentiecentrum Woudschoten in Zeist. Vanaf 13.00 uur ontvangen wij je met een kopje koffie. Om 13.30 uur begint het programma, rond 17:45 zal een diner worden verzorgd  en de avond wordt rond 21.00 uur afgesloten met een borrel.

Kosten
De kosten voor deelname aan deze masterclass, inclusief diner en versnaperingen, bedragen € 495 voor niet-relaties en € 395 voor relaties (exclusief btw).

Aanmelden
Je aanmelding ontvangen wij graag via info@dutchdreamgroup.nl of 088-3551400. Na aanmelding ontvang je van ons een bevestiging en de exacte locatie.

Inschrijven

Ja, ik blijf graag op de hoogte

Deel dit bericht via:

Reageer op dit profiel:

Ja, ik blijf graag op de hoogte