sluit popup
Wie ben jij?

Heb je advies nodig? Of ben je geïnteresseerd in wat wij doen? Laat jouw gegevens achter en wij nemen vrijblijvend contact met je op. Toch liever bellen? 088-3551400

Door dit formulier te verzenden gaat u akkoord met de privacyverklaring

Waardegroei door acquisitie 

Elke onderneming is een unieke set van bedrijfsmiddelen en capaciteiten. De dynamische markt waarin zij opereert zorgt voor een continue noodzaak te ontwikkelen om relevant en levensvatbaar te blijven op de lange termijn. Nooit was dit relevanter dan in onze huidige wereld, waarin de ontwikkelingen elkaar in nagenoeg elke sector in hoog tempo opvolgen. Dit betekent dat je als ondernemer/bestuurder continue bezig bent te anticiperen op de ontwikkelingen in de markt, om de huidige set aan materiële en immateriële bedrijfscapaciteiten hier zo optimaal mogelijk op aan te laten sluiten. Elke gemaakte strategische beslissing leidt hierbij onvermijdelijk tot tactische keuzes, die grofweg terug te voeren zijn tot ‘make vs. buy’. Welke aanvullende capaciteiten of markten gaan intern ontwikkeld worden en voor welke is het sneller en/of efficiënter deze aan te trekken via bijvoorbeeld een overname of samenwerking?

De vraag die wij hier aan toe zouden willen voegen; waarom zou je als reeds succesvol MKB’er niet op dezelfde gestructureerde manier aan je onderneming kunnen bouwen, zoals een professionele investeerder dit doet? Behalve dat bepaalde expertise hiervoor wellicht intern ontbreekt, zouden wij geen fundamentele redenen kunnen bedenken.

Meer weten? Neem deel aan ons Webinar Buy & Build voor ambitieus & innovatief MKB!
Webinar Buy&Build

Of maak een afspraak met een van onze adviseurs via onderstaande knop!

Afspraak plannen

Programmatic M&A

De voornaamste vraag die wij in het verlengde hiervan stellen waarom zou een reeds succesvol MKB’er niet op gestructureerde wijze aan zijn onderneming kunnen bouwen, vergelijkbare met hoe investeerders dit vaak namens ondernemers doen? Los van het feit dat de benodigde expertise en capaciteit vaak niet binnen de onderneming zelf
aanwezig is, zouden wij geen enkele goede reden kunnen bedenken.

Om een flexibele en betaalbare invulling te geven aan de meest gangbare praktische en financiële bezwaren hebben wij MKBuy&Build® ontwikkeld Een systematische (of programmatische) M&A aanpak, waarmee wij ambitieuze en innovatieve MKB+ bedrijven in staat stellen om wél op strategische en gestructureerde wijze waardegroei te realiseren.

Outsourced M&A afdeling voor MKB+

Onder corporates heeft de programmatische benadering afgelopen jaren hard aan terrein gewonnen, met zichtbaar resultaat. Nu is er in het MKB uiteraard minder capaciteit beschikbaar voor het optuigen van een interne M&A afdeling. Toch blijven alle inhoudelijke argumenten voor een meer gestructureerde en continue aanpak voor deze bedrijven overeind. Vanuit een vergelijkbare doelstelling grotere waardegroei doormiddel van betere strategische beslissingen, optimalere allocatie van middelen en een soepeler proces. Door M&A met dezelfde aandacht te benaderen als sales, R&D etc wordt een waardevolle USP en concurrentievoordeel toegevoegd.

Wij treden hierin op als samenwerkingspartner, wat betekend dat wij investeren in het periodiek ‘up to date’ houden van het strategisch zoekprofiel. Wij zien dit als dé manier om de relatie op en uit te bouwen, met voldoende kennis en actueel inzicht in de specifieke strategische doelstellingen en ambities.

 

 

 

 

 

 

Voorbereiding programmatic M&A

Ondanks onze heldere en gestandaardiseerde aanpak blijft de overnamepraktijk uiteraard maatwerk. Bent u benieuwd hoe wij gezamenlijk waarde toe kunnen voegen aan uw onderneming? Neem contact met ons op om de mogelijkheden vrijblijvend te inventariseren!

Neem contact met ons op.


Ja, ik blijf graag op de hoogte

Door dit formulier te verzenden gaat u akkoord met de privacyverklaring

De diensten van Dutch Dream Group