Leerzame Masterclass – ‘van LOI tot deal’

Leerzame Masterclass – ‘van LOI tot deal’

Op woensdag 21 november organiseerde Dutch Dream Group een masterclass. Het thema van de avond: ‘van LOI tot deal’. Wat we daarmee precies bedoelen? Onder meer de juridische en fiscale aspecten van een bedrijfsovername en due dilligence.

Joost Siemensma van Sincerius deelde op een inspirerende wijze zijn ervaringen over de do(s) en don’t(s) bij het uitvoeren van due diligence onderzoeken. Naast de inhoudelijke informatie kwamen ook de proceskant  en de vraag ‘wat te doen met de uitkomsten van een due diligence?’ op een interactieve wijze aan de orde. Hierna was tijd voor wat interactie. Aan de hand van een aantal concrete casussen gingen de deelnemers met elkaar aan de slag, waarna de uitkomsten gezamenlijk besproken werden.

Marijke Sipkema van DVAN Advocaten nam ons mee in de juridische aspecten van de bedrijfsovername. Daarbij haalde ze een aantal duidelijke voorbeelden aan van (juridische) aandachtspunten en valkuilen bij een bedrijfsovername. Hierop volgden garanties, vrijwaringen en zekerheden aan bod. Zij lichtte het verschil daartussen toe en noemde tot slot nog wat algemene aandachtspunten bij het maken van afspraken.

Het slotwoord was aan Niels Gerrits en Marc Thewissen van Baker Tilly Berk. Zij gaven een interessante presentatie over de fiscale aspecten vanj een bedrijfsovername. Verschillende rechtsvormen en overnamestructuren kwamen aan bod, evenals de positie van de DGA. Ook ging hij in op diverse financieringsconstructies en de (on)mogelijkheden met betrekking tot de acquisitiekosten.

Dutch Dream Group organiseert twee keer per jaar een masterclass met de thema’s: ‘van start tot LOI’ en ‘van LOI tot deal’. Lijkt het je interessant om deze masterclasses bij te wonen? Kijk dan in onze agenda voor een actueel overzicht van de geplande evenementen. Naast masterclasses organiseert Dutch Dream Group ook twee keer per jaar een inspirerende netwerkbijeenkomst. We zien je daar graag.

Deel dit bericht via:

Reageer op dit profiel:

Ja, ik blijf graag op de hoogte