IT & Advies onderneming gespecialiseerd in het sociaal domein

De onderneming analyseert, adviseert en ontwikkelt maatwerk IT-oplossingen voor het sociaal domein. De kernactiviteit van de onderneming is het koppelen van verschillende regie-en registratiesystemen. De eigenaar wil de onderneming overdragen aan een strategische partijen/ of ervaren ondernemer die het toekomstpotentieel gaat benutten.

De onderneming 

De onderneming verbindt regie- en registratiesystemen met elkaar, waardoor verschillende systemen met elkaar kunnen communiceren. Haar specialiteit ligt op gebied van sociaal domein en overheid. De koppelingen worden in samenspraak met klant en leverancier zelf door de onderneming ontwikkelt.

Unique selling points 

Markt & Niche

  • De markt voor niche-IT oplossingen binnen het sociaal domein groeit en is stabiel. Er zit veel potentie bij zowel gemeenten als zorgaanbieders.

Terugkerende omzet

  • De onderneming heeft een langdurige relatie opgebouwd met haar klanten als gevolg van 1 tot 3 jaar durende service level agreements.

Know-how

  • De onderneming is meer dan 25 jaar actief binnen het sociaal domein en verricht alle activiteiten grotendeels zelf.

Samenwerkingspartners

  • De onderneming werkt nauw samen met een aantal leveranciers van registratiesystemen om nieuwe kansen te identificeren en te benutten.

Concurrentie

  • Doordat de onderneming zich in een niche bevindt, ervaart het weinig impact vanuit concurrentie

Kansen

  • Upselling & cross-selling bij bestaande klanten.
  • Huidige producten wegzetten bij nieuwe klanten.
  • Ontwikkelen van nieuwe producten voor huidige klanten.

Financiën

De omzet laat een sterk stijgende trend zien. Tussen 2019 en 2021 is de omzet gestegen van €292.815 naar €467.701. De EBITDA- marge is in deze zelfde periode gestegen van 33,1% naar 37,8%.

Reden verkoop

De huidige eigenaar wil de onderneming overdragen aan een koper die de groei van de onderneming kan voortzetten Door de groei van het bedrijf en de levensfase waar het zich in bevindt, is een ander soort management nodig. De eigenaar is bereid tijdelijk aan te blijven om een goede overdracht te ondersteunen.

Aanbod 

Aangeboden wordt 100 procent van de aandelen in de werkmaatschappij.

De verkoper verwacht dat de koper op basis van wat reeds is opgebouwd in de afgelopen jaren en de gedachten en mogelijke groeirichtingen die uiteengezet zijn, additionele ideeën en groeirichtingen zal kunnen formuleren.

Het maken van strategische keuzes en daarop met focus acteren zal de onderneming significant sneller laten groeien.

Profielnr.
BP4192-052
Regio
Branche
Type overname
Circa 6 FTE

Schrijf je in om ons profielenoverzicht te ontvangen

Solliciteer direct