Succesvolle ondernemer zoekt een productie- en / of handelsbedrijf ter overname (B2B-/ B2C-omgeving)

De persoon

Zeer succesvolle ondernemer zoekt ter (gedeeltelijke) overname een internationaal actief productie-en/of handelsbedrijf (import/export) in een B2B/B2C-omgeving. Het bedrijf is dynamisch en er moet een uitdagende doelstelling te formuleren zijn. Het bedrijf bevindt zich bijvoorbeeld in een groei -en/of volwassen fase en er is een ambitie om verder te groeien en/of te professionaliseren.
Deze ondernemer is een ervaren oud-ondernemer en investeerder in de voedingsmiddelenindustrie. Na verkoop van zijn bedrijf en na een sabbatical wil hij nog minimaal één keer als ondernemer en eigenaar van een onderneming zijn ervaring en talent inzetten. Meerdere malen heeft hij bewezen dat hij groei van organisatie en mens kan realiseren. Sterke leider, hands-on en commerciële mentaliteit. Verkoopt met passie en ondernemerschap de producten van zijn onderneming aan zijn internationale klanten. Haalt zijn voldoening uit het realiseren van bovengemiddelde resultaten met zijn team.

Werkervaring
Ervaring als internationaal verkoopdirecteur. Direct na zijn studie is hij begonnen in een handelsonderneming en doorgegroeid tot internationaal verkoopdirecteur. Heeft vervolgens een succesvol bedrijf opgebouwd en verkocht. Dit bedrijf is producent van ingrediënten en internationaal actief als toeleverancier van de voedingsmiddelenindustrie.

Opleidingsrichting
Universitair opgeleid

Competenties
Creëren van waarde door vanuit een eigen visie en een duidelijk doel met gemotiveerde medewerkers aan de slag te gaan. Realiseert groei door focus op het gestelde doel en gaat daar recht op af, samen met zijn team. Realiseert groei door product-en marktontwikkeling.

Gezocht bedrijf

Cultuur
Wil graag contact met alle medewerkers uit het bedrijf en het beste uit ze halen en ze betrekken. De aanwezigheid van een goede managementlaag is essentieel. Kernwoorden: ondernemend, analytisch, innovatief, sterk klant-en kwaliteitsbewustzijn.

Regio vestiging
Bij voorkeur binnen een uur rondom regio Eindhoven, grotere afstand geen belemmering. Internationaal actief heeft de voorkeur, reizen geen probleem.

Grootte
>10 werknemers bij een meer handel-georiënteerd onderneming/snelle groei, >20 bij een meer productie-georiënteerde onderneming.

Levensfase
Groeiend of volwassen en toe aan een volgende stap.

Karakteristieken
•Verandering, professionalisering en groei, van mens en organisatie.
•Bij voorkeur met internationale potentie en behoefte aan versterking commercie.
•B2B-markt, gericht op consument in de vorm van private label eveneens passend.

Overig
Door de verkoop van zijn eigen onderneming is de ondernemer financieel onafhankelijk en bewust van de waarde van een onderneming. Hij wil en kan naast de overname van een belang ook investeren in de groei van de onderneming. Bereid om naar een gedeeltelijke en/of volledige overname te kijken.

Profielnr.
OPSW-046
Regio
Branche
Type overname
Circa 6 FTE

Schrijf je in om ons profielenoverzicht te ontvangen

Solliciteer direct