Organisatie gespecialiseerd in de online verkoop van haardhout

De onderneming

De onderneming verkoopt verschillende soorten haardhout via diverse populaire domeinnamen in België en Nederland. De huidige eigenaren willen de activiteiten, domeinnamen en voorraden overdragen aan een strategische partij en/of ervaren ondernemer die het toekomstpotentieel gaat benutten.

Algemeen

De onderneming verkoopt verschillende brandhoutsoorten. De onderneming is niet locatie-gebonden, en heeft geen vast eigen personeel. De onderneming is onderverdeeld in een eenmanszaak en een BVBA. Uitgangspunt van de transactie is de verkoop van de haardhout gerelateerde activiteiten, voorraden en overig (intellectueel) eigendom van beide werkmaatschappijen.

Locatie

De onderneming is niet locatie-gebonden,

Personeel

De onderneming heeft geen vast eigen personeel. De onderneming is onderverdeeld in een eenmanszaak en een BVBA. De onderneming wordt aangestuurd door twee ondernemers. De in totaal 2fte personeel op de houtactiviteiten zijn via tijdelijke contracten verbonden. Zij onderhouden onder andere de websites van de onderneming.

Financieel

De omzet van beide entiteiten laat een stijgende trend zien. In de Eenmanszaak is de omzet tussen 2019 en 2022 gestegen van €650.000 naar €1.000.000. De EBITDA-marge is in deze zelfde periode gestegen van 2,0% naar 3,4%. In de BVBA is de omzet tussen 2019 en 2022 gestegen van €522.000 naar €889.000. De EBITDA-marge is in deze zelfde periode gestegen van 12,3% naar 14,8%.

Er is sprake van een gestuurd resultaat tussen beide entiteiten, welke aan de grondslag ligt van de terugloop in EBITDA in 2022. De personeelskosten namelijk in de Eenmanszaak en er is qua omzet in het afgelopen jaar zoveel mogelijk op de BVBA gestuurd. Zie volgende slide voor het totale beeld. De totale EBITDA-marge komt op 9,0%.

Financiën gecombineerde werkmaatschappij

De totale omzet laat een stijgende trend zien, waarbij aan de teruggang in 2022 een krappe houtmarkt ten grondslag lag. Tussen 2020 en 2022 is de omzet gestegen van €1.400.000 naar €1.890.000. De EBITDA-marge is in deze zelfde periode gestegen van 7,5% naar 9%.

Reden verkoop

De huidige eigenaren willen de onderneming verkopen omdat zij zich graag op andere (zakelijke) activiteiten willen gaan focussen.

Aanbod

Aangeboden wordt 100% van de activiteiten, domeinnamen en voorraden van beide werkmaatschappijen.

Uitgangspunt van de transactie

Uitgangspunt van de transactie is de verkoop van de haardhout gerelateerde activiteiten, voorraden en overig (intellectueel) eigendom van beide werkmaatschappijen.

 

Interesse of meer willen weten? Neem gerust contact op met Nick Pals (n.pals@dutchdreamgroup.nl / +31 (0)6 11 33 24 31).

Profielnr.
BP4216-053
Regio
Branche
Type overname
Circa 6 FTE

Schrijf je in om ons profielenoverzicht te ontvangen

Solliciteer direct