Aankoopbegeleiding

Ben je op zoek naar een bedrijf of bedrijven om, geheel of gedeeltelijk, over te nemen en je eigen onderneming te versterken? Of zit je in de oriëntatiefase en zoek je naar een strategische validatie of groei door overnames een passende aanvulling op jouw bedrijfsstrategie zou kunnen zijn? Je bent op zoek naar meer dan een investering alleen. Je wilt een bedrijf kopen en naar een hoger plan tillen, met je voeten in de klei. Bouwen aan een succesvolle toekomst voor zowel je bestaande onderneming als de target. 

Bij Dutch Dream Group zien we dit soort vraagstukken vaak. We begeleiden al sinds 1991 dagelijks ervaren ondernemers en hun managementteams in de zoektocht naar geschikte bedrijven ter overname. Wij helpen uiteraard ook jou graag bij het vinden van de juiste targets en begeleiden je gedurende het volledige aankooptraject.

Overnemen een optie voor jouw bedrijf?

Uiteraard is elk bedrijf uniek, dus benaderen wij de advisering of bedrijfsovername voor jouw bedrijf een goed idee is ook als maatwerk. In algemene zin kan bedrijfsovername een slimme strategie zijn als je als ondernemer wilt groeien en innoveren. Hier  een aantal mogelijke redenen waarom:

Prioriteit #1:
De juiste match

Om een bedrijf te kopen is lef, doorzettingsvermogen en soms enig geduld nodig. Maar in de eerste plaats een klik met de verkopende partij. De verkopende DGA zal overtuigd moeten zijn van jouw kwaliteiten, visie en toekomstplan. 

De meerwaarde van Dutch Dream Group bestaat onder meer uit het tot stand brengen van kansrijke matches. Het vinden van de juiste targets hoef je dus niet zelf te doen. En gelukkig maar, want de meeste strategische deals komen niet tot stand omdat de perfecte overnamekandidaat toevallig even verderop actief in de verkoop staat. In plaats daarvan gaan wij actief op zoek. Dit doen wij op proactieve wijze met een team van ervaren professionals. In het kort, wij selecteren potentiële bedrijven ter overname die aansluiten bij jouw specifieke strategische uitgangspunten en zoekprofiel. We kunnen vervolgens op effectieve en discrete wijze het eerste contact tot stand brengen.

Wij faciliteren én pakken de regie door met goed gescreende partijen te komen. Informatie verstrekken we pas na zorgvuldige afstemming. Na afstemming gaan we dan de volgende stap van het proces in. Geen match? Dan zoeken we verder.

Is er wel een match? Mooi! Onderhandelen over de prijs en het structureren van de beoogde deal is de volgende stap. Ook hierin is ondersteuning cruciaal, zowel qua expertise als ook om enige afstand tot de onderhandelingen te bewaren. Je zult de werkrelatie met de verkoper namelijk niet willen beschadigen en een goede overdracht bemoeilijken. Ook kan het zijn dat je aanvullende financiering nodig  hebt om de koopsom te kunnen opbrengen. Wij kunnen je helpen met een doortimmerd financieringsvoorstel en een omvangrijk financieringsnetwerk. Kortom, wij brengen vraag en aanbod bij elkaar en denken altijd in oplossingen.

Interesse in bedrijfsovername?

Ben je ondernemer en wil je een bedrijf kopen om jouw bestaande onderneming te laten groeien en jullie marktpositie te versterken? Dutch Dream Group helpt je daarbij. 

Hoe? Dat hangt vooral van jou en je ambities af. We inventariseren deze graag nader met je. Laat je gegevens achter en één van onze adviseurs neemt spoedig contact met je op.

Neem vrijblijvend contact op

Onze diensten

Ondernemende adviseurs voor ondernemend MKB

Solliciteer direct