Management Buy In (MBI)

Bij een Management Buy In (MBI) wordt een bedrijf verkocht aan iemand van buiten het bedrijf, die daarnaast ook werkzaam wordt in de directie van het bedrijf. Bij een MBI kan sprake zijn van een volledige overname, maar een gedeeltelijke overdracht van de aandelen kan ook gelden als MBI. 

Ben jij een ondernemende manager en heb je de ambitie om zelf eigenaar te worden van een bedrijf? Heb jij je kwaliteiten en energie al enkele malen ingezet voor het succes van anderen en wil je nu ook zelf de ondernemersbeloning genieten? Onze ervaren coaches en recruiters helpen jou in een drietal persoonlijke sessies naar een passend zoekprofiel. Via onze in eigen beheer ontwikkelde ‘MBI Profiler’ krijgen we een helder beeld van jouw talenten en passies. En brengen jou daarna via een gerichte search in contact met bedrijven en investeerders die aansluiten bij jouw volgende stap. Uiteraard inclusief de volledige begeleiding in het verwerven van een aandelenbelang.

Ben je op zoek naar een bedrijf om, geheel of gedeeltelijk, over te nemen én om aan de slag te gaan als ondernemer? Dutch Dream Group begeleidt al sinds 1991 dagelijks ervaren managers en managementteams in hun zoektocht naar een geschikt bedrijf ter overname. Wij helpen ook jou uiteraard graag bij het vinden van de juiste onderneming en het realiseren van jouw ondernemersdroom. Laat onderstaand je gegevens achter en we plannen graag een persoonlijk kennismakingsgesprek in.

Vertel ons wat meer over
DDG Cover Leadmagnet (10)

Meld je aan voor de grootste MBI Database van Nederland

Sinds 1991 staat Dutch Dream Group bekend als een autoriteit op het gebied van Management Buy In. We hebben een uitgebreid bestand van opdrachtgevers, kandidaten en bedrijven die zich bij ons hebben aangesloten.

Meld je aan voor onze MBI Database. Waarna één van onze adviseurs graag de mogelijkheden met je bespreekt. Vul hieronder onze vragenlijst in.

Ondernemerschap via bedrijfsovername

Het vinden van de juiste koper hoef je niet zelf te doen. Matches komen niet tot stand op basis van wie er dan toevallig op zoek is naar een bedrijf om over te nemen. In plaats daarvan werken we op basis van een zorgvuldig opgesteld profiel. Een profiel waarin inhoudelijke expertise en het netwerk dat iemand heeft een rol spelen. Je wilt tenslotte dat je bedrijf straks in goede handen beland.

Wij nemen de touwtjes in handen in dit proces. Dutch Dream Group beschikt over een groot netwerk van (vermogende) ondernemers en ondernemende investeerders die in veel gevallen actief op zoek zijn naar bedrijven om over te nemen. Daarnaast brengen we jouw markt samen met jou in kaart en zoeken we kopers buiten je netwerk. Ook hier zijn jouw wensen leidend, gecombineerd met onze ervaring.

Aanpak en track record

Dutch Dream Group heeft ruim 30 jaar ervaring in het selecteren, coachen en begeleiden van MBI-kandidaten. Gedurende deze periode hebben we honderden ambitieuze en ondernemende toptalenten aan een passend bedrijf geholpen. 

Wij hanteren hierbij een A tot Z begeleiding die begint met een goede oriëntatie op jou als ondernemer. Onze ervaren coaches zetten tijdens individuele sessies hun techniek en kennis in, en maken gebruik van onze unieke en in eigen beheer ontwikkelde ‘Profiler’ om inzicht te krijgen in jouw talenten en drijfveren.

Hoe koop ik een bedrijf via MBI?

Om een bedrijf te kopen via een MBI is lef, doorzettingsvermogen en geduld nodig. Maar ook een klik met de verkopende partij. De verkopende DGA moet worden overtuigd van jouw kwaliteiten, visie en toekomstplan. 

De meerwaarde van Dutch Dream Group bestaat onder meer uit het tot stand brengen van kansrijke matches. Dit doen wij op proactieve wijze met een team van ervaren professionals. In het kort, wij selecteren potentiële bedrijven ter overname die aansluiten bij jouw specifieke profiel. Daarnaast begeleiden wij jou vanuit onze ervaring en expertise gedurende het hele proces tot aandelenoverdracht.

Hoe financier ik een MBI?

Om een bedrijf te kopen via een MBI is naast lef, doorzettingsvermogen en geduld ook geld nodig. Vaak veel geld, dus afhankelijk van jouw persoonlijke situatie levert dit tevens een financieringsvraagstuk op. 

Een MBI financier je in de eerste plaats met eigen geld. In veel voorkomende gevallen is dit echter niet toereikend. Maar wees gerust, ook dan zijn er oplossingen. Want wanneer de match er op inhoud en overtuiging is, kun je als MBI’er aan diverse financieringsconstructies denken om de transactie tot stand te brengen. Denk aan aanvullende financiering via een bank, een achtergestelde lening vanuit de verkopende partij, een participatiemaatschappij of via een informal investor. 

Dutch Dream Group kan daarin veel betekenen. Wij beschikken over een uitgebreid netwerk van financiers en investeerders om invulling te geven aan de juiste financieringsconstructie, die bijdraagt aan het realiseren van jouw ondernemerstoekomst.

Ondernemend Toptalent

Meer weten?

Ontvang onze whitepaper voor een toelichting op de aanpak en dynamiek van een MBI-traject. We schetsen wat de overwegingen zijn bij een mogelijk MBI-traject en daarnaast geven wij een praktisch overzicht van de diverse fasen van het proces. Klaar om jouw ondernemende stap te zetten?

Download onze Whitepaper

Onze diensten

Ondernemende adviseurs voor ondernemend MKB

Solliciteer direct