Management Buy Out (MBO)

Ben jij die topper in loondienst die de mogelijkheid én ambitie heeft om aandeelhouder te worden van het bedrijf waar je zo belangrijk bent? Of ben je reeds directielid van een onderneming en overweeg je aandelen te kopen – of zelfs een volledige overname – van het bedrijf waar je nu werkt? Bijvoorbeeld omdat je daarvoor bent benaderd door de huidige aandeelhouder(s)? Dutch Dream Group is specialist in het begeleiden van een dergelijke Management Buy Out (MBO). Deze vorm van bedrijfsovername kent zijn eigen kansen en risico’s. Zo kan onderhandelen met je eigen baas lastig en risicovol zijn. Wij hebben de ervaring, expertise en professionele afstand om je bij Management Buy Out te assisteren.

Wij maken je er graag mee bekend. Speelt er een concreet traject? Laat onderstaand je gegevens achter en wij gaan graag het gesprek met je aan. 

Neem jij het roer over?

Medeaandeelhouder worden in het bedrijf dat je al zo goed kent heeft vele voordelen. Het bedrijf, haar producten en klanten hebben weinig geheimen meer voor je. Je kent de situatie waarin je straks moet opereren. 

Toch gaan er ook veel zaken veranderen en krijg je onherroepelijk te maken met gewijzigde verhoudingen. En wat is een redelijke prijs voor het beoogde aandelenpakket? Wat moet je afstemmen met de verkoper (je huidige baas), wat moet je goed laten vastleggen en waar mag je op vertrouwen? 

Jij hebt de ervaring, expertise en ambitie om het bedrijf de toekomst in te leiden. Wij hebben de ervaring en expertise om de weg er naar toe volledig te begeleiden en de slagingskans te vergroten.

Aanpak en track record

Dutch Dream Group heeft ruim 30 jaar ervaring in het selecteren, coachen en begeleiden van MBO-kandidaten. Gedurende deze periode hebben we honderden ambitieuze en ondernemende toptalenten aan een passend bedrijf geholpen. 

Wij hanteren hierbij een A tot Z begeleiding die begint met een goede oriëntatie op jouw als ondernemer. Onze ervaren coaches zetten tijdens individuele sessies hun techniek en kennis in, en maken gebruik van onze unieke en in eigen beheer ontwikkelde ‘Profiler’ om inzicht te krijgen in jouw talenten en drijfveren.

 

Hoe financier ik een MBO?

Om een bedrijf te kopen via een MBO is naast lef, doorzettingsvermogen en geduld ook geld nodig. Vaak veel geld, dus afhankelijk van jouw persoonlijke situatie levert dit tevens een financieringsvraagstuk op. 

Een MBO financier je in de eerste plaats met eigen geld. In veel voorkomende gevallen is dit echter niet toereikend. Maar wees gerust, ook dan zijn er oplossingen. Want wanneer  de overtuiging er van beide kanten is, kun je als MBO’er ook aan diverse financieringsconstructies denken om de transactie tot stand te brengen. Denk aan aanvullende financiering via een bank, een lening vanuit de verkopende aandeelhouder(s), een participatiemaatschappij of via een informal investor. 

Dutch Dream Group kan daarin veel betekenen. Wij beschikken over een uitgebreid netwerk van financiers en investeerders om invulling te geven aan de juiste financieringsconstructie, die bijdraagt aan het realiseren van jouw toekomstvisie.

Interesse in
MBO?

Herken je bovenstaande situatie? En denk je dat onze aanpak mogelijk invulling kan geven aan jouw actuele vraagstuk of ambitie?

Meld je dan aan voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek,  waarbij één van onze adviseurs de mogelijkheden nader met je inventariseert. Wij kunnen je situatie goed inschatten, je handvatten aanreiken voor een soepel verlopend proces en een intermediaire rol vervullen in de onderhandelingen met je werkgever.

Neem vrijblijvend contact op

Onze diensten

Ondernemende adviseurs voor ondernemend MKB

Solliciteer direct