Groeifocus & Business Planning

De wereld verandert in een ongekend tempo, innovaties op het gebied van techniek, digitalisering en duurzaamheid dwingen bedrijven en hun ondernemers om zich voortdurend te ontwikkelen om de continuïteit op de lange termijn te waarborgen. Een frequentere strategische (her)oriëntatie is als gevolg hiervan een vereiste. 

Daarnaast heb jij als ondernemer mogelijk een groeiambitie met jouw bedrijf, of lijkt een jaar-op-jaar groei bijna een onvermijdelijkheid als gevolg van het succes van jouw bedrijf. Het realiseren van deze groei en het managen van de impact die deze op jouw organisatie heeft vraagt visie, focus en een strakke planning. Wij helpen je bij het definiëren van een heldere stip aan de horizon. Het bereiken van ‘goede groei’ start bij weten waar je naar toe wilt en waar je aan moet werken. In drie stappen maken we dit samen met jou inzichtelijk. We stellen samen de huidige situatie, je toekomstplan en focus vast.

Dutch Dream Group staat ondernemers gedurende hun volledige ondernemersreis bij. Waar nodig in nauwe samenwerking met onze strategisch partner KplusV, waarmee we naast MKB bedrijven onze gecombineerde expertise ook voor start- en scale-ups aan kunnen wenden. Met ruim 80 adviseurs en een ruime track record is zij tevens een autoriteit op het gebied van duurzame en sociale economie. Waarmee wij gezamenlijk staan voor het realiseren van Toekomstklaar Ondernemen in de breedst mogelijk zin.

Doelstelling en aanpak

De voornaamste doelstelling van de Groeifocus-methode is om jouw bedrijf slagkrachtig, stuurbaar en goed gefinancierd de volgende fase van haar bestaan te laten bereiken. Met deze aanpak hebben we vele ondernemingen geholpen in het definiëren hoe de ‘volgende fase’ eruit zou moeten zien. Wat dit is verschilt sterk per bedrijf en is dus per definitie maatwerk.  

Het is een gefaseerde aanpak, met in elk van de 3 fasen zeer heldere output. We werken vanuit een duidelijk gedefinieerde stip aan de horizon, welke we in detail uitwerken in een One Page Strategy.    Vervolgens concretiseren we deze via de uitwerking van een actie-gerichte One Page Business Planning. Waarmee het geen vraag meer is of de gestelde ambities realiseert worden. De kern van het doel is dat de organisatie de volgende levensfase bereikt op een termijn van 2-3 jaar. 

De gedefinieerde focus en actiepunten pakken we in de laatste fase samen met jou aan. Door de beoogde groei c.q. innovatie te concretiseren en deze helder te organiseren, zorgen we samen voor een toekomstklare onderneming die haar doelen realiseert.

Klantcasus: circulaire buitenspeelplaatsen

Voor een marktleider in de ontwikkeling en aanleg van buitensport- en speelplaatsen hebben wij in 2022 met het voltallige management een Groeifocus-traject afgewerkt. De onderneming bestaat circa 15 jaar en groeit sinds haar oprichting jaar op jaar hard. Door diversificatie van het productaanbod opereert zij in steeds meer markten, welke allen sterke groeipotentie laten zien. In combinatie met een intrinsieke klantfocus en hoge kwaliteitsstandaarden, liep de onderneming steeds vaker tegen haar operationele grenzen aan. 

In 4 sessies hebben we het management geholpen hun eigen uitdagingen, valkuilen, overtuigingen en ambities kraakhelder te definiëren. Op basis van een heldere gedeelde ‘stip op de horizon’ zijn de focus-elementen voor de komende 2 jaar bepaald en in een actiegerichte Business Planning vastgelegd. Dit geeft grip op de volgende groeifase van de onderneming, welke bovendien een ambitieuze duurzaamheidsambitie heeft omarmd.

Webinar: Oriëntatie op Toekomstklaar Ondernemen

Begin je werkdag goed met een kop koffie en ons interactieve webinar ‘Oriëntatie op Toekomstklaar Ondernemen’. 

We gaan het onder andere hebben over de Groeifocus-methode en de mogelijkheden die deze voor jouw bedrijf kan hebben om versneld en met meer controle naar ‘de volgende fase’ te komen. 

Wij spreken deze onderwerpen graag in een persoonlijke en interactieve sessie door. Op basis van relevante vraagstukken of uitdagingen vanuit jouw bedrijf. Als het bovenstaande de zinnen prikkelt en aansluit bij actuele vraagstukken in jouw bedrijf, schrijf je dan snel en kosteloos in via onderstaande link.

Interesse in Groeifocus?

Herken jij enkele van de uitdagingen in strategievorming die zo gangbaar zijn in het MKB? Ben je op zoek naar een betere balans tussen het werken in en áán je bedrijf? En denk je dat onze aanpak hierbij mogelijk uitkomst zou kunnen bieden?

Meld je dan aan voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek,  waarbij  één van onze adviseurs de mogelijkheden nader met je inventariseert. 

Neem vrijblijvend contact op

Onze diensten

Ondernemende adviseurs voor ondernemend MKB

Solliciteer direct