Businesscase ontwikkeling

Of je nu aan de start staat van een nieuwe onderneming, een nieuwe activiteit aan je bestaande bedrijf toe wilt voegen of anderszins voor een grote investeringsbeslissing staat, een volledig en gevalideerd businessplan is een absolute vereiste. Naast dat het je als ondernemer of management team dwingt om na te denken over alle aspecten van de propositie, geeft het ook antwoord op de meest cruciale vraag. Is de beoogde nieuwe activiteit levensvatbaar?  

Dit laatste komt voort uit een goed uitgewerkte en gevalideerde financiële businesscase, die wij als onderdeel van elk traject standaard uitvoeren. Ook levert dit een completer beeld op van de totale investeringsbehoefte die met de propositie gepaard gaat, plus de externe financieringsbehoefte als onderdeel hiervan. Ook voor eventuele investeerders en/of financiers die in het vervolgtraject benaderd zullen worden is een gedetailleerd, goed onderbouwd en sluitende financiële businesscase een voorwaarde. 

Kortom, een businesscase is een cruciaal instrument voor elke onderneming die wil groeien. Omdat het inzicht biedt in de mogelijkheden en uitdagingen van een nieuwe onderneming, helpt het je als ondernemer om beter geïnformeerde beslissingen te nemen. Bovendien biedt het inzicht in de financiële haalbaarheid van de onderneming en daarmee in de mogelijkheid om benodigde financiering aan te trekken.

Validatie van nieuw of bestaand bedrijf

Met een goede businesscase inclusief een financiële businesscase kunt u beter vaststellen of een bepaalde investering rendabel is en of uw onderneming winstgevend zal zijn. Het geeft u een overzicht van de uitgaven en de inkomsten en helpt u om de juiste beslissingen te nemen. Bovendien biedt het ook een inzicht in de mogelijke risico’s en helpt het om deze te beperken.

In samenvatting, een goede businesscase inclusief een financiële businesscase is een onmisbare tool voor elke onderneming die groeien wil. Het biedt inzicht en meerwaarde voor de onderneming en helpt om beter geïnformeerde beslissingen te nemen. Investeer daarom vandaag nog in de ontwikkeling van een uitgebreide en effectieve businesscase voor uw onderneming!

Onderdelen van de businesscase

Een goede businesscase sluit nauw aan bij de strategische uitgangs-punten en doelstellingen van de onderneming. Het benoemt en onderbouwd duidelijk de toegevoegde waarde die het nieuwe bedrijf, product of dienst biedt. Daarentegen worden ook de voornaamste risico’s geïdentificeerd, inclusief een toelichting op hoe het management deze denkt te kunnen mitigeren. 

Elke businesscase  bestaat tenminste uit de volgende onderdelen:

Validatie van jouw businesscase?

Sta je aan het begin van nieuwe ondernemersavontuur? Of speelt er een concrete nieuwe ontwikkeling binnen jouw bedrijf? En zou onze gedegen aanpak hier mogelijk invulling of versnelling kunnen brengen?

Laat je gegevens achter en één van onze adviseurs neemt spoedig contact met je op voor een nadere kennismaking en inventarisatie van de mogelijkheden. 

Neem vrijblijvend contact op

Onze diensten

Ondernemende adviseurs voor ondernemend MKB

Benieuwd naar onze aanpak bij het aantrekken van Groei- of Innovatiefinanciering? 

Solliciteer direct