Pre-exit

Ben je voornemens om nog een aantal jaren bij je bedrijf betrokken te blijven en je in te spannen voor de verdere ontwikkeling ervan, maar wil je het wellicht al wel wat rustiger aan doen? Enkele taken  overdragen en een deel van je opgebouwde waarde verzilveren?

Hierbij zoek je een partner die je kan ondersteunen met een netwerk, kennis en ervaring en die aanvullende capaciteiten en financiering kan inbrengen ter ondersteuning van een gedeelde ambitie. Een pre-exit partner is dan een goede oplossing voor jou. Een partij die een deel van het bedrijf overneemt maar jou nog wel als (mede) ondernemer aan het roer wil hebben. En samen met jou wil werken aan de groei en waardevermeerdering van je bedrijf. Een deel van de waarde kun je daarbij nu verzilveren, een deel van de (toegenomen) waarde op het moment dat je volledig zou wil stoppen.

Als een dergelijke wens bij jou speelt, gaan we graag met je in gesprek over je specifieke uitgangspunten en verwachtingen. Op basis hiervan inventariseren wij de opties en bepalen wij met elkaar passend plan van aanpak. Welke belang wil je overdragen en welke horizon heb je voor ogen? Wat voor type partner ligt voor de hand en past bij jou? 

Samen met jou gaan wij op zoek naar de ideale partner om invulling te geven aan jouw gefaseerde overdracht. Laat voor een kennismaking en nadere inventarisatie onderstaand je gegevens achter, dan neemt één van onze specialisten spoedig contact met je op.

Meer weten?

Ontvang onze whitepaper voor inzicht in het proces, voordelen voor jou als ondernemer en een praktisch rekenvoorbeeld. Klaar om jouw verkoopresultaat te optimaliseren?

Download onze whitepaper

Gefaseerde verkoop op hoofdlijnen

Bij een pre-exit verkoop je als ondernemer je bedrijf niet in één keer, maar gefaseerd. Veel ondernemers denken pas aan de pre-exit wanneer het besluit om hun bedrijf te willen verkopen genomen is, maar dit proces kan al jaren eerder beginnen.

Wij nemen de touwtjes in handen in dit proces. Dutch Dream Group beschikt over een groot netwerk van (vermogende) ondernemers en ondernemende investeerders die in veel gevallen actief op zoek zijn naar bedrijven om over te nemen. Daarnaast brengen we jouw markt samen met jou in kaart en zoeken we kopers buiten je netwerk. Ook hier zijn jouw wensen leidend, gecombineerd met onze ervaring.

Wat zijn de mogelijke voordelen?

Uiteraard is elk bedrijf uniek, en hiermee dus ook elke (gefaseerde) bedrijfsverkoop. Of een pre-exit past bij jou als ondernemer, jouw bedrijfssituatie, jouw ondernemershorizon en persoonlijke ambities verkennen we graag in een persoonlijk gesprek. Er zijn echter wel een aantal algemene voordelen , zoals:

Inventarisatie van
pre-exit?

Het verkopen van je bedrijf begint met een goede oriëntatie en voorbereiding, helemaal als je voornemens bent dit gefaseerd te doen.

Met verstand van zaken, hands-on procesbegeleiding en een ruim netwerk in investeerdersland voegen wij waarde toe en helpen jou de juiste keuzes te maken. Laat je gegevens achter en één van onze adviseurs neemt spoedig contact op voor een nadere kennismaking en inventarisatie van de mogelijkheden. 

Neem vrijblijvend contact op

Onze diensten

Ondernemende adviseurs voor ondernemend MKB

Solliciteer direct