Bent u op zoek naar een snelle en effectieve manier om uw volgende interim of board executive aan te nemen? Zoek dan niet verder! Ook voor tijdelijke oplossingen heeft Dutch Dream Group een ruim netwerk, bestaande uit ondernemers die op interim basis willen meebouwen aan de groei van jouw bedrijf. 

Ze beschikken over de benodigde kennis en ervaring en zijn direct inzetbaar.  Ze hebben een analytische denkvermogen, een pragmatische manier van werken en commerciële instelling. Ze weten collega’s snel aan zich te binden, zijn bekend met de transities die in de markt spelen en welke veranderingen er doorgevoerd moeten worden om de beoogde groei binnen de organisatie te bewerkstelligen.

Het onderscheidende profiel van onze kandidaten? Zij zijn zelf ervaren ondernemers, die het klappen van de zweep kennen. Wij werken met ambassadeurs die bewust op zoek zijn naar hun volgende stap in het MKB. Kandidaten die weten welke transities er in de markt spelen. Zij zijn op de hoogte van de technologische ontwikkelingen, weten een team aan zich te binden en krijgen de organisatie mee in de veranderingen waar zij voor staat. Maar bovenal zijn het kandidaten die mee willen bouwen aan de groei van jouw bedrijf. Deze kwaliteit, commitment en gedrevenheid zijn de belangrijkste onderscheidende elementen van de ondernemende kandidaten waar wij mee werken.

Cruciale factor in waardegroei

Als specialist in bedrijfsovernames zien wij in onze dagelijkse praktijk dat een hoogwaardig management team één van de belangrijkste waarde drijvende factoren is. Met een divers en solide management en toezicht houdende organen is de continuïteit geborgd, sluit de strategievorming nauw aan de ontwikkelingen in de markt en worden de uitgesproken ambities van de onderneming ook daadwerkelijk gerealiseerd. Daarnaast kunnen specifieke kennis of capaciteiten jouw bedrijf helpen om versneld door noodzakelijke transities te navigeren. Zo kan een gedreven en gecommitteerd management team je in staat stellen om product- innovaties te introduceren, nieuwe markten of landen te betreden en strategische overnames te integreren. Ervaren kandidaten brengen nieuw elan en inzichten, waardoor je bedrijf toekomstgericht blijft opereren.

Onze toegevoegde waarde is gelegen in het feit dat we het vinden van de juiste mensen voor jouw onderneming niet zien als het invullen van een vacature. Voor ons is het startpunt: waar wil je met je onderneming naar toe, waar wil je over een jaar of 2-3 staan? 

Wij kunnen je ook actief ondersteunen in het nader definiëren van deze strategische focus. Bijvoorbeeld via onze Groeifocus-methode helpen we jou en je management team om de volgende fase helder te krijgen, gekoppeld aan een praktische business planning. Hieruit wordt tevens duidelijk wie we moeten vinden om de doelstellingen te realiseren. Oftewel, welke aanvullende management kwaliteiten heeft de onderneming nodig om haar doelen te bereiken? 

Samen vinden we de missende schakel

In nauwe samenwerking met Personal Best faciliteren wij het gehele executive search proces. We starten met het interviewen van de belangrijkste stakeholders binnen de onderneming, om een goed beeld te krijgen van de organisatie en de zoekvraag. Een strategische blik is hierbij van belang, want de capaciteiten van de kandidaat moet nauw aansluiten bij waar de onderneming heen wil. 

Samen stellen we vast of participatie bespreekbaar is en of er advies inzake structurering gewenst is. Aansluitend stellen we een zoek- c.q. functieprofiel op. Na akkoord op dit profiel stellen we een eerste marktscan (longlist) op. Dit zijn profielen van mensen die mogelijk matchen met het functieprofiel en/of op vergelijkbare posities in de markt acteren. Deze brede selectie nemen we samen door en ook gezamenlijk bepalen we welke profielen mogelijk in aanmerking komen (shortlist). 

Deze personen worden door ons geïnterviewd en bij een gebleken match en passende motivatie van de kandidaat zal deze officieel worden voorgesteld. In de volgende fase ga jij als opdrachtgever in gesprek met deze kandidaten. Tijdens deze interviews blijven wij op continue basis kandidaten zoeken om te voorkomen dat we na een eerste search met lege handen komen te staan. Nadat we de juiste persoon hebben gevonden, zullen we de volledige invulling en uitwerking van de arbeidsvoorwaarden verzorgen. Zoals referentie check, onderhandeling en contract. Dutch Dream Group gelooft sterk in de meerwaarde van mensen die ‘skin in the game’ hebben. Dus ook voor het uitwerken van een participatie- model hebben wij alles in huis. Van het uitwerken van een eerste waarde indicatie, tot het vormgeven van een STAK of SAR-regeling.

Inventarisatie van jouw vraagstuk?

Heb jij een tijdelijk management vraagstuk? Benieuwd hoe we jouw management of toezichthoudende organen gezamenlijk klaar kunnen maken voor de toekomst?

Laat je gegevens achter dan nemen we spoedig contact met je op voor het plannen van een kennismakingsgesprek.

Neem vrijblijvend contact op

Onze diensten

Ondernemende adviseurs voor ondernemend MKB

Solliciteer direct