Searchfund

Ben jij een succesvolle (oud-)ondernemer en zou je direct in bedrijven willen investeren om je portfolio te diversifiëren én gelijktijdig je kennis en netwerk in te zitten ten behoeve van het Nederlandse MKB? Met onze aanpak bieden wij je de unieke mogelijkheid te kunnen investeren in volwassen MKB ondernemingen, in plaats van in bijvoorbeeld risicovolle startups of het verstrekken van leningen via openbare platforms. 

Samen gaan we actief op zoek naar jou passende MKB/MKB+ ondernemingen en stellen een groeiplan vast, waarna wij de transactie faciliteren en de investering voor je beheren. Het groei- en beheerproces richten we samen in goed overleg per casus in. Door onze achtergrond, expertise en netwerk kunnen we unieke kansen creëren voor jou. Wij focussen met onze Searchfund-aanpak op stabiele MKB ondernemingen met een bewezen trackrecord. 

Door de juiste onderneming te selecteren en waar nodig te koppelen aan de juiste MBI-kandidaat uit onze ruime database, creëren we samen een toekomstklaar bedrijf en komen we tot een goede rendement-risicoverhouding. Vanuit deze overtuiging zijn wij (indien gewenst) zelfs bereid om met jou mee te investeren.

Ondernemerschap na verkoop

Je hebt je bedrijf succesvol verkocht. En dan? Afhankelijk van hoe het ondernemersbloed kruipt, kunnen we je op legio manieren helpen. Uiteraard met het vinden van een nieuw bedrijf om leiding aan te geven via een Management Buy In, mocht dit aansluiten bij je ambitie. En er zijn manieren om te investeren waarbij je geen zeggenschap verwerft, zoals onroerend goed of vermogensbeheer.

Wil jij echter als (deel van) je portefeuille iets anders? Actiever bij de bedrijven waarin je investeert betrokken zijn? Je jarenlange kennis en ondernemerservaring in blijven zetten? Andere ondernemers helpen versneld naar de volgende fase te komen? En bovendien, een hoger rendement realiseren? Via een Searchfund kunnen we daar samen invulling aan geven. 

Het is daarbij van belang dat jij in je nieuwe rol als investeerder een hart hebt voor het MKB. Een onderneming naar een hoger niveau tillen door professionalisering en innovatie spreekt je aan. En het lijkt je leuk om met ons, en mogelijk één of meerdere talentvolle MBI ondernemers, gezamenlijk te investeren. 

Jij de family,
wij de office

In onze Searchfund-aanpak investeer je op een case-by-case basis in een aantal ondernemingen, voor een periode van zo’n 5 tot 7 jaar. Je rol is hierbij veranderd van de ‘investerende ondernemer’ ten tijde van je eigen bedrijf, naar die van ‘ondernemende investeerder’. 

Door bijvoorbeeld een belang te verwerven in 3 tot 5 bedrijven die aansluiten bij jou achtergrond en expertise, maar waarover je niet de dagelijkse leiding voert. Het kan de opmaat zijn naar een eigen familiy office, waarin je mogelijk naasten betrekt. Of we bouwen na een bepaalde houdperiode je belangen weer af.

Wij werken graag met jou samen wanneer je een ondernemer c.q. informele investeerder bent met tussen de 5 en 25 miljoen euro aan beschikbare middelen het je wens is een rendement van >10% te behalen en je bereid bent daartoe zo’n 1 tot 5 miljoen euro van je vermogen in 3 tot 5 bedrijven te investeren. Je ziet de meerwaarde van het MKB en hebt er persoonlijke ervaring en affiniteit mee. Je bent bereid je kennis en ervaring waar nodig actief aan te wenden voor je deelnemingen, maar je laat je tegelijkertijd ontzorgen in het beheer en wordt graag geïnformeerd over jouw investeringen.   

Interesse in een
family office?

Herken je jezelf in bovenstaand profiel en denk je dat onze Searchfund-aanpak bij jou kan passen? 

We lichten onze werkwijze graag nader toe in een persoonlijk gesprek. Laat je contactgegevens achter en we komen spoedig bij je terug voor het maken van een afspraak.

Neem vrijblijvend contact op

Onze diensten

Ondernemende adviseurs voor ondernemend MKB

Solliciteer direct