Verkoopstrategie & Planning

Welke ondernemer droomt er niet van om zijn bedrijf door een gerenommeerde koper de de volgende fase in te laten gaan en zelf een mooi pensioen over te houden? 

Door op tijd actie te ondernemen en de expertise van onze specialisten in te zetten realiseren wij deze droom samen. Deze tijdige start in combinatie met een goede strategie kan een groot verschil maken in het uiteindelijke verkoopresultaat en de snelheid van het transactieproces. We begeleiden je in het uitzetten van een indicatief tijdspad en bepalen samen de juiste route. Alle aspecten, van financieel en fiscaal tot operationeel, passeren de revue. 

Daarnaast bieden wij ook de mogelijkheid, door inzet van externe deskundigen, om een persoonlijk financieel plan voor na verkoop op te stellen. Alles met het doel om een goede exit voor jou als ondernemer te regelen.

Proactieve aanpak, focus op waardegroei

Met de proactieve aanpak van onze adviseurs blijven we in de aanloop naar de beoogde bedrijfsverkoop nauw betrokken bij de onderneming. Afhankelijk van de beschikbare horizon kunnen we een plan van aanpak opstellen en gezamenlijk tot uitvoer brengen.

Door het stellen van de juiste vragen helpen we je om de juiste keuzes te maken en zo maximale waardegroei te realiseren. We beschikken over de tools om je daarbij te ondersteunen en de onderneming  goed te monitoren. Jij kunt blijven doen waar je goed in bent en houdt de onderneming op koers, wij adviseren je op de achtergrond. Voor waardegroei licht onze focus met name op de volgende aspecten:

Aandachtspunten bij verkoopstrategie

De voordelen van een heldere exit-strategie en gedegen planning zijn een goede beheersing van het proces, grip op de tijdslijn en een optimale verkoopopbrengst. Maar met name ook de rust dat je precies weet wat belangrijk is voor jou als verkoper.

De volgende aspecten zijn onderdeel van onze inventarisatie:

Webinar: Oriëntatie op bedrijfsverkoop

Begin je werkdag goed met een kop koffie en ons interactieve webinar ‘Oriëntatie op Bedrijfsverkoop’

Hoe vorm je voor een heldere exit-strategie? Wat is de beoogde horizon en welke stappen kunnen je in de tussentijd zetten om waarde toe te voegen aan je bedrijf? En hoe zorg je ervoor dat het eigen bedrijf en management op de beoogde ontwikkelingen is berekend? Allemaal vragen die bij het gros van het ambitieuze MKB ondernemers spelen. Maar ook vragen die niet altijd de tijd, aandacht en gestructureerde aanpak krijgen die zij vereisen.

Wij spreken deze onderwerpen graag in een persoonlijke en interactieve sessie door. Op basis van relevante vraagstukken of uitdagingen vanuit jouw bedrijf. Als het bovenstaande de zinnen prikkelt en aansluit bij actuele vraagstukken in jouw bedrijf, schrijf je dan snel en kosteloos in via onderstaande link.

Interesse in
exit planning?

Het verkopen van je bedrijf begint met een goede voorbereiding. Naast een indicatieve tijdlijn en plan van aanpak vergt dit vooral een heldere visie en een onderneming die klaar is voor de toekomst.

Zit je in de vroege oriënterende fase op bedrijfsverkoop, of bezin je je anderszins op je toekomst als ondernemer? En denk je dat onze aanpak mogelijk invulling kan geven aan jouw ambities?

Meld je dan aan voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek,  waarbij  één van onze adviseurs de mogelijkheden nader met je inventariseert. 

 

Neem vrijblijvend contact op

Onze diensten

Ondernemende adviseurs voor ondernemend MKB

Solliciteer direct