sluit popup
Wie ben jij?

Heb je advies nodig? Of ben je geïnteresseerd in wat wij doen? Laat jouw gegevens achter en wij nemen vrijblijvend contact met je op. Toch liever bellen? 088-3551400

  Door dit formulier te verzenden gaat u akkoord met de privacyverklaring

  Bedrijf verkopen

  Elke ondernemer komt eens op dat onvermijdelijke punt dat hij zich afvraagt: wat is mijn toekomst binnen mijn bedrijf? Wil ik doorgaan of een stap terugzetten en me met andere dingen bezighouden? Als je neigt naar het laatste, dan speel je met de gedachte je bedrijf te verkopen. Het eigen bedrijf verkopen is een grote stap voor veel ondernemers. Er spelen diverse vragen: Waar vind ik de juiste koper? Krijg ik een goede prijs? Is de toekomst van mijn bedrijf straks veiliggesteld? Kunnen mijn mensen er blijven werken?

  Zit je ook met dergelijke vragen? Dutch Dream Group ondersteunt en ontzorgt ondernemers die hun bedrijf willen verkopen en óók met een gerust hart willen overdragen. Die ondersteuning is praktisch; door ons grote netwerk zijn we in staat bevlogen ondernemers en betrouwbare investeerders te vinden. Maar ook holistisch: wij focussen niet uitsluitend op de prijs, de continuïteit of op de structuur van de overname. Wij leggen de nadruk op wat jij belangrijk vindt. En dat heeft vaak net zo veel te maken met gevoel als met tastbare zaken.

  Benieuwd hoe we jou het beste kunnen helpen? Plan via onderstaande knop een eerste kennismakingsgesprek in!

  Afspraak plannen

  Juiste koper vinden

  Het vinden van de juiste koper hoef je niet zelf te doen. Matches komen niet tot stand op basis van wie er dan toevallig op zoek is naar een bedrijf om over te nemen. In plaats daarvan werken we op basis van een zorgvuldig opgesteld profiel. Een profiel waarin inhoudelijke expertise en het netwerk dat iemand heeft een rol spelen. Je wil tenslotte dat je bedrijf straks in goede handen belandt.

  Wij nemen de touwtjes in handen in dit proces. Dutch Dream Group beschikt over een groot netwerk van (vermogende) ondernemers en ondernemende investeerders die in veel gevallen actief op zoek zijn naar bedrijven om over te nemen. Daarnaast brengen we jouw markt samen met jou in kaart en zoeken we kopers buiten je netwerk. Ook hier zijn jouw wensen leidend, gecombineerd met onze ervaring.

  Transactie

  Wij faciliteren én wij pakken de regie door met goed gescreende partijen te komen. Informatie verstrekken we pas na zorgvuldige afstemming. Na afstemming gaan we dan de volgende stap van het proces in. Geen match? Dan zoeken we verder.

  Is er wel een match? Mooi! Onderhandelen over de prijs en precieze constructie is de volgende stap. Ook hierin is ondersteuning cruciaal. Want stel dat een koper niet kan bieden wat je verlangt? Wellicht kunnen wij de koper dan koppelen aan een financiële partij die interesse heeft. Of wil een investeerder alleen een bod doen als hij zeker weet dat er voor jou een opvolger te vinden is? Dan kunnen we die wellicht in een vervolgstap vinden in de periode dat jij na de verkoop nog aanblijft. De rode draad is dat wij denken in oplossingen. Wij brengen vraag en aanbod bij elkaar, met wederzijdse tevredenheid tot gevolg.

  Voorbereiding verkoop bedrijf

  Het verkopen van je bedrijf begint met een goede voorbereiding. Die bestaat uit een bedrijfswaardering en het opstellen van een informatiememorandum. Dit informatiememorandum is een eerste belangrijke stap in het vinden van de juiste koper voor je bedrijf. Je zet hierin de structuur en kerncijfers van je bedrijf uiteen, maar ook je visie. De reden voor verkoop, je verwachtingen van een koper en de kansen die je signaleert voor de toekomst. Een kansrijke ontwikkelrichting bijvoorbeeld.

  Behalve feitelijke informatie, bevat een informatiememorandum je visie op de toekomst van het bedrijf. Maar ook de sterke en zwakke punten. Zwakke punten van de onderneming zijn mogelijk de sterke punten van de koper. Zo vormen we gezamenlijk een beeld van wie de koper zou kunnen zijn.

   Neem contact met ons op.


   Ja, ik blijf graag op de hoogte

   Door dit formulier te verzenden gaat u akkoord met de privacyverklaring

   De diensten
   van Dutch Dream Group