Legal Advisory

Wij bieden alle voor onze klanten relevante juridische diensten in-house en geïntegreerd aan. Via onze onafhankelijke huisjurist leveren wij juridische diensten van Zuidas-kwaliteit tegen scherpe tarieven. 

De dienstverlening bestaat uit hoogwaardige advisering, het opstellen van de volledige transactiedocumentatie (o.a. koopovereenkomsten, aandeelhoudersovereenkomsten, management- en arbeidsovereenkomsten en financieringsdocumentatie), het verrichten van legal due diligence en de transactiebegeleiding tot closing. Onze huisjurist heeft naast een grondig begrip van de juridische aspecten ook kennis van de economische en financiële aspecten van transacties en werkt al lang samen met onze adviseurs. Waardoor hij snel en efficiënt werkt, proactief meedenkt en hard onderhandelt wanneer dat geboden is. 

Maar altijd pragmatisch en in een prettige sfeer. Zo zorgen wij ervoor dat het betrekken van een jurist of advocaat een deal niet onnodig complexer maakt, maar de resultaten worden geboekt die jij als ondernemer zoekt.

 

 

 

Het belang van juridisch advies

Bij iedere transactie – of het nou gaat om een Management Buy In, aan- of verkoop van een bedrijf of één van onze andere diensten – moeten de afspraken nauwkeurig in contracten worden vastgelegd. 

Los van het mitigeren van risico’s en zorgen voor compliance, is het van belang dat een jurist de taal van ondernemers spreekt en weet wat écht van belang is. Een goede jurist begrijpt de business, begeleidt in de laatste en belangrijkste fase van een transactie het proces en brengt de betrokken partijen en adviseurs samen. 

Wij werken al jaren prettig en succesvol samen met Maurits Hofman, die meer dan tien jaar ervaring heeft opgedaan in overname- en financieringspraktijk bij tier 1 kantoren (Loyens & Loeff). Hij weet wat onze klanten willen en nodig hebben. Samen met onze adviseurs zorgt Maurits ervoor dat de deal wordt gedaan, terwijl de belangen van onze klanten optimaal worden geborgd.

Voorname aandachtspunten

Bij iedere transactie spelen zowel algemene als deal-specifieke zaken. Altijd is van belang dat bekende en onbekende risico’s eerlijk aan de betrokken partijen worden gealloceerd. Afhankelijk van onze rol, zorgen wij dat je aansprakelijkheid als verkoper zo beperkt mogelijk is, en je als koper zoveel mogelijk zekerheid hebt dat je een gezonde onderneming verkrijgt. 

Verdere aandachtspunten zijn het adviseren van onze klanten over de samenwerking en structurering met (mede) aandeelhouders, het begeleiden van het aantrekken van kapitaal en het opzetten van werknemersparticipatieregelingen.

Heb jij een juridisch vraagstuk?

Speelt er een concrete transactie waarbij de zaken goed gedefinieerd en gedocumenteerd moeten worden? Zijn er bepaalde contracten aan een update of revisie toe?  

Met verstand van zaken en procesbegeleiding voegen wij waarde toe en helpen jou de juiste keuzes te maken. Laat je gegevens achter en wij nemen spoedig contact op voor een nadere kennismaking en inventarisatie van de mogelijkheden. 

Neem vrijblijvend contact op

Onze diensten

Ondernemende adviseurs voor ondernemend MKB

Solliciteer direct