Bedrijf kopen

Het kopen van een bedrijf is een belangrijke stap voor veel ondernemers, investeerders en bedrijven. Het biedt je de kans om te profiteren van een bestaande onderneming, haar expertise, producten, diensten en klantenbasis. Het is een uitstekende manier om groei en innovatie te versnellen, de concurrentie voor te blijven en de winstgevendheid te verhogen. Daarnaast kan het kopen van een bedrijf ook bijdragen aan de professionalisering van jouw bedrijf, waardoor het beter georganiseerd en efficiënter kan worden. Het biedt ook de mogelijkheid om een bedrijf uit te breiden naar nieuwe markten, nieuwe productlijnen toe te voegen of snel toegang te krijgen tot nieuwe kennis en technologieën.

Echter, het kopen van een bedrijf is niet zonder risico’s. Het vereist een grondige analyse van de financiële, juridische en operationele aspecten van het bedrijf, evenals een heldere visie en focus voor de toekomst. Het is belangrijk om de juiste stappen te volgen in de vaststelling of het kopen van een bedrijf, of meerdere bedrijven, bij jouw zakelijke doelen en verwachtingen past. Maar mits goed aangepakt en handelend op de juiste strategische uitgangspunten, kan het kopen van een bedrijf een uitstekende manier zijn om jouw onderneming of investeringsportefeuille te versterken en je zakelijke doelen te bereiken.  

Ben je op zoek naar een bedrijf of bedrijven om, geheel of gedeeltelijk, over te nemen en je eigen onderneming te versterken? Of zit je in de oriëntatiefase en ben je benieuwd of groei door overnames een passend onderdeel zou kunnen zijn van jouw bedrijfsstrategie? Dutch Dream Group begeleidt al sinds 1991 dagelijks ervaren ondernemers en hun managementteams in de zoektocht naar geschikte bedrijven ter overname. Wij helpen ook jou uiteraard graag bij het vinden van de juiste targets en begeleiden je gedurende het volledige aankooptraject. Laat onderstaand je gegevens achter en we plannen graag een vrijblijvende inventarisatie in.

Organisch groeien of overnemen?

Uiteraard is een sterke organische groei een teken van gezondheid voor elke onderneming-,en een belangrijke basis. Het overnemen van een sectorgenoot of ketenpartner kan daarop een waardevolle toevoeging vormen. Wat ons betreft komt een overnamestrategie dan ook niet in plaats van je bestaande bedrijfsstrategie, maar vormt deze hier een mogelijk onderdeel van. Een goed doortimmerde bedrijfsstrategie is dan ook een absolute voorwaarde voor het doen van een overname of het voeren van een Buy & Build Strategie. 

Groeien, innoveren of anderszins de noodzakelijke ontwikkeling van je eigen onderneming realiseren via het overnemen van een bedrijf kan een aantal duidelijke voordelen hebben. Zo kan de volgende fase sneller bereikt worden, hetgeen in sterk concurrerende sectoren een factor van belang kan zijn. Daarnaast kan dit tot hetzelfde resultaat leiden als organische groei, maar dan goedkoper en met minder risico. Het opzetten van een nieuw bedrijfsonderdeel of productlijn is immers een zeer tijdrovende en kostbare activiteit. Deze houdt de capaciteit en aandacht weg bij de huidige kernactiviteit. Een aanzienlijke investering zonder dat je precies weet wat er uit gaat komen. Indien er in jouw sector of voor de door jouw beoogde aanvullende capaciteit passende targets aanwezig zijn kan het doen van een overname in zo’n geval een efficiënte en waardevolle optie zijn.

Aankoopbegeleiding van A tot Z

Dutch Dream Group heeft ruim 30 jaar ervaring in het selecteren, adviseren en begeleiden van aankooptransacties. Gedurende deze periode hebben we honderden ambitieuze ondernemers en MBI’ers  aan een passend bedrijf geholpen. 

Wij hanteren hierbij een A tot Z begeleiding die begint met een goede oriëntatie op het bestaande bedrijf en jou als ondernemer. Onze ervaren adviseurs zetten tijdens de inventarisatie zowel hun techniek als kennis en ervaring in om inzicht te krijgen in jouw doelstellingen en drijfveren.

Webinar: Oriëntatie op bedrijfsaankoop

Begin je werkdag goed met een kop koffie en ons interactieve webinar ‘Oriëntatie op Bedrijfsaankoop – Buy & Build voor het MKB’. 

We gaan het hebben over groei- en innovatiestrategie, zowel organisch als via overnames. Hoe vorm je hiervoor een heldere acquisitiestrategie? En hoe zorg je ervoor dat het eigen management op de beoogde ontwikkelingen is berekend? Allemaal vragen die bij het gros van het ambitieuze MKB ondernemers spelen. Deze vragen krijgen niet altijd de tijd, aandacht en gestructureerde aanpak die zij vereisen.

Wij spreken deze onderwerpen graag in een persoonlijke en interactieve sessie door. Op basis van relevante vraagstukken of uitdagingen vanuit jouw bedrijf. Als het bovenstaande de zinnen prikkelt en aansluit bij actuele vraagstukken in jouw bedrijf, schrijf je dan snel en kosteloos in via onderstaande link.

Aankoopproces

Onze aankoopbegeleiding omvat elke stap van het proces, van strategische oriëntatie tot closing en overdracht. Het is een gefaseerde aanpak die grofweg uit de volgende onderdelen bestaat: 

Business case ontwikkeling Dutch Dream Group

Netwerk & Search

Of het nu gaat om een strategisch aankoop-, verkoop- of MBI-traject, na het afronden van de oriëntatie en het opstellen van het zoekprofiel begint de actieve search. Een mooi, spannend en intensief traject waarvoor wij een ervaren en specialistisch search team voor beschikbaar hebben.

Als zoekspecialist met een proactieve aanpak maakt ons searchteam gebruik van een scala aan on- en offline tools om voor jou het meest passende bedrijf te vinden.

Searchfund

Ben jij een succesvolle (oud-)ondernemer en zou je direct in bedrijven willen investeren om je portfolio te diversifiëren én gelijktijdig je kennis en netwerk in te zitten ten behoeve van het Nederlandse MKB? 

Met onze aanpak bieden wij je de unieke mogelijkheid te kunnen investeren in volwassen MKB ondernemingen, in plaats van in bijvoorbeeld risicovolle startups of het verstrekken van leningen via openbare platforms. Samen gaan we actief op zoek naar jou passende MKB ondernemingen. Door onze achtergrond, expertise en netwerk creëren we kansen voor jou om je unieke toegevoegde waarde te leveren als ondernemende  en betrokken investeerder.

Onze propositie

Ondernemende adviseurs voor ondernemend MKB

Solliciteer direct