Overnamefinanciering

Het aantrekken van overnamefinanciering is een belangrijk onderdeel van het overnameproces. Overnamefinanciering kan bestaan uit verschillende soorten financiering zoals eigen vermogen, vreemd vermogen of een combinatie van beide. Bij het aantrekken van overnamefinanciering zijn er een aantal belangrijke aandachtspunten, die deels afhankelijk zijn van de omvang en kenmerken van de financieringsvraag en deels van jouw persoonlijke voorkeuren. We zullen deze als onderdeel van de overnamebegeleiding tijdig met je inventariseren. 

Elke overname is maatwerk en dus bestaat er ook niet zoiets als een standaard  financieringstraject, maar in hoofdlijnen ziet het proces er als volgt uit:

 

Samen vinden we de juiste financier

Het aantrekken van overnamefinanciering kan een uitdagend proces zijn. Maar gelukkig hoef je het vinden en aantrekken van de juiste partij(en) niet zelf te doen. Matches komen niet toevallig tot stand en vergen een gedegen analyse en voorbereiding.  Door een helder en compleet financieringsvoorstel uit te werken en voor te leggen aan de juiste (combinatie van) financiers en/of investeerders trekken we een voor jouw bedrijf passende financiering aan. 

Wij nemen de touwtjes in handen in dit proces, wat vaak in het verlengde ligt van het overnametraject dat we samen doorlopen. Dutch Dream Group beschikt over een groot bancair en alternatief financieringsnetwerk. 

Het bepalen van de financieringsmix

Bij het overnemen en financieren van een bedrijfsovername gaat het  vaak om aanzienlijke bedragen. Kapitaal waarvoor je als (startend) ondernemer wellicht over ontoereikend eigen vermogen beschikt. Als oplossing kun je kiezen voor een geleidelijke overname of werken met een winstrecht of earn-out regeling om de kosten te spreiden. Maar het is daarnaast gebruikelijk dat (een deel van) de koopsom gefinancierd wordt. Daarbij bestaat de mogelijkheid om meerdere  financieringsvormen te combineren (gestapelde financiering of de financieringsmix).  

Naast de inbreng van eigen vermogen en een bancaire lening zijn er diverse andere aanvullende financieringsmogelijkheden om jouw ondernemersdroom te realiseren, zoals onder andere:

Benieuwd naar jouw financierbaarheid?

Oriënteer je je op een bedrijfsovername? En vraag je je hierbij af wat jouw mogelijkheden zijn, inclusief je financiële armslag? En welke financiers mogelijk bij jouw specifieke situatie passen? 

Met verstand van zaken, procesbegeleiding en een ruim netwerk in financieringsland realiseren we gezamenlijk jouw transacties. Laat je gegevens achter en één van onze adviseurs neemt spoedig contact op voor het plannen van een nadere kennismaking en inventarisatie van de mogelijkheden. 

Neem vrijblijvend contact op

Onze diensten

Ondernemende adviseurs voor ondernemend MKB

Solliciteer direct