Overdracht familiebedrijf

Bedrijfsoverdracht en het waarborgen van continuïteit is een belangrijk aspect voor elke onderneming, maar overdracht binnen de familie kent een aantal specifieke, aanvullende aandachtspunten. Bij een overdracht binnen de familie is het namelijk vaak mogelijk om de onderneming in vertrouwde handen te houden en tegelijkertijd de financiële verantwoordelijkheden te verdelen, wat een belangrijke bijdrage kan leveren aan de duurzaamheid van de onderneming.

Door de nauwe persoonlijke banden van de betrokkenen kan het proces een extra emotionele dimensie hebben. Daarentegen biedt bedrijfsoverdracht binnen de familie verschillende fiscale voordelen, dus het is zaak deze specifieke fiscale en financiële implicaties goed te inventariseren en te coördineren. Om er zeker van te zijn dat de overdracht op een juiste en verantwoorde manier plaatst, gaan wij graag tijdig in gesprek over het opzetten van een goede planning.

Het waarborgen van de continuïteit

Het vinden van de juiste koper hoef je niet zelf te doen. Matches komen niet tot stand op basis van wie er dan toevallig op zoek is naar een bedrijf om over te nemen. In plaats daarvan werken we op basis van een zorgvuldig opgesteld profiel. Een profiel waarin inhoudelijke expertise en het netwerk dat iemand heeft een rol spelen. Je wil tenslotte dat je bedrijf straks in goede handen belandt.

Wij nemen de touwtjes in handen in dit proces. Dutch Dream Group beschikt over een groot netwerk van (vermogende) ondernemers en ondernemende investeerders die in veel gevallen actief op zoek zijn naar bedrijven om over te nemen. Daarnaast brengen we jouw markt samen met jou in kaart en zoeken we kopers buiten je netwerk. Ook hier zijn jouw wensen leidend, gecombineerd met onze ervaring.

Aandachtspunten bij bedrijfsoverdracht

Bedrijfsoverdracht binnen de familie kan een uitdaging zijn, maar ook een unieke kans om het familiebedrijf verder te ontwikkelen en te bewaren. Het is belangrijk om een aantal aandachtspunten in overweging te nemen bij deze overdracht. Met de juiste aandacht voor onderstaande punten, kan bedrijfsoverdracht binnen de familie een kans zijn om het familiebedrijf te versterken en te waarborgen voor toekomstige generaties.

Interesse in bedrijfsoverdracht?

Het overdragen van je bedrijf naar de volgende generatie begint met een goede voorbereiding. Wij gaan dit traject graag met jullie aan.

Laat je gegevens achter en één van onze adviseurs neemt spoedig contact op voor het plannen van een nadere kennismaking.

Neem vrijblijvend contact op

Onze diensten

Ondernemende adviseurs voor ondernemend MKB

Solliciteer direct