Aankoopbegeleiding BES Event Service

Dutch Dream Group begeleidde de koper BES Event Service bij de strategische overname van Night Force. Night Force is een verhuurder van geluid, DJ Gear, conventioneel en intelligent licht en beeld apparatuur. Naast  verhuur van apparatuur ontzorgt de onderneming de klant bij voornamelijk festivals en evenementen.

Ondernemer Bjorn Waterreus van BES Event Service, dat qua activiteiten complementair is aan Night Force, had Night Force al enige tijd op het oog als strategische uitbreiding. “BES Event Service en Nightforce vullen elkaar goed aan, zitten in dezelfde regio en hebben een verschillend klantenbestand. Daarnaast passen de culturen goed bij elkaar.”

Dutch Dream Group heeft Night Force benaderd, waarna het traject in gang werd gezet.

“Een traject als dit duurt altijd langer dan je wilt en hoopt. Toch is het belangrijk dat je alle onderdelen van het traject goed uitvoert en allemaal doorloopt. Een stap overslaan betekent dat je later in het traject iets onverwachts tegenkomt. Dutch Dream heeft ons begeleid vanaf het begin tot het laatste moment.

We hebben aan het begin aangegeven dat we een aantal onderdelen zelf wilden doen of samen met zakenrelaties van ons. Onze adviseurs John Geenen en Kristian de Graaf gaven ons hiervoor alle mogelijkheden. Op de momenten dat we het advies nodig hadden of er om vroegen, stonden zij direct klaar. Het gehele overnametraject hebben wij als een intensieve tijd ervaren, waarbij Dutch Dream Group ons heeft geholpen en begeleid waar nodig of gewenst.”

De overname is tot stand gekomen door de vasthoudendheid van alle partijen en het geloof in de mogelijkheden. Met een positieve uitkomst tot gevolg.

“Na een jaar is duidelijk dat hetgeen we in gedachten hadden, dat de bedrijven elkaar aanvullen, ook daadwerkelijk gebeurt. De situatie is nu dat 1+1 echt 3 is geworden en daardoor opdrachten onze kant op komen, die eerder voor beide partijen individueel niet mogelijk waren.”

Plan een gesprek

Interesse in een kennismaking en nadere inventarisatie van de invalshoeken en mogelijkheden voor jouw bedrijf? De koffie staat altijd klaar op onze kantoren! Neem vrijblijvend contact op.

Neem vrijblijvend contact op

Solliciteer direct