Aankoopbegeleiding GB Steel Group van Machinefabriek Emmen

GB Steel Group neemt Machinefabriek Emmen over. Met de overname bevestigt de groep haar ambities op het gebied van bruggen- en sluizenbouw en ook de expertise van MF Emmen in milieutechniek past uitstekend bij haar doelstelling op het gebied van duurzaamheid. De groep heeft na de overname meer dan 300 medewerkers in dienst en bestaat naast MF Emmen uit Kampstaal, Kamplacon, Nauta Heeg en Vossebelt.

Derk Jan Weeke – voormalig eigenaar en nu directeur van Machinefabriek Emmen: “Ik heb altijd gewerkt aan de toekomst van Machinefabriek Emmen. De vraag is hoe het bedrijf het beste kan groeien en zich kan blijven ontwikkelen in infra, recycling en machinebouw. Met de samenwerking binnen een grotere en gezonde groep met visie is die toekomst gegarandeerd en dat biedt perspectief voor al onze medewerkers. Bovendien voelde ik mij direct thuis in de cultuur van het familiebedrijf en dat vind ik heel belangrijk”.

Bob Soetekouw, algemeen directeur van GB Steel Group: “Met klanten die actief zijn in de bouwsector, en een steeds grotere onderhoudsopgave die er ligt voor de vele bruggen en sluizen in Nederland, hadden we de wens om onze dienstverlening nog verder te optimaliseren. Daarvoor is met name ontwerp- en werktuigbouwkundige kennis nodig. Met de overname van Machinefabriek Emmen, is die wens in vervulling gegaan en kunnen we met recyclingtechniek zelfs invulling geven aan onze circulaire ambities”.

Solliciteer direct