Begeleiding bij uitkoop DGA Onno Cijffers

Dutch Dream Group heeft onlangs DGA Onno Cijffers (50% aandeelhouder in Jewel) begeleid bij de uitkoop van het overige 50%-belang van de oprichter.

n 2020 werd besloten om de resterende aandelen van de oprichter over te dragen aan Onno en een medewerker. DDG adviseerde en begeleide Onno Cijffers bij het vinden van een passende overnamestructuur.

Jewel, gevestigd in Wageningen, helpt haar opdrachtgevers door middel van slimme, gebruiksvriendelijke en toegankelijke software met de digitalisering van werkprocessen in drie productgroepen: afvalinzameling, het beheer van de openbare ruimte en gladheidbestrijding. De software stelt opdrachtgevers in staat om autonoom te werken en eigen werk te controleren, en ook om eenvoudig samen te werken met collega’s. Onno Cijffers over de toekomst van Jewel: “Mijn rol is nu veel helderder als eindverantwoordelijke. We hebben nu veel meer focus om onze SaaS-producten verder Europa in te brengen. Hier heb ik enorm veel zin in. Het hele ondernemerschap is tot nu toe een mooie reis, en ik geniet enorm van”.

Al met al een mooi voorbeeld van hoe Dutch Dream Group ondernemers kan helpen om zonder een significante eigen investering grootaandeelhouder van een gezond bedrijf te worden, en door een slimme financierings- en overnamestructuur aan de verkoopwens van een oprichter te voldoen.

Jewel

Onno Cijffers: “Ik kwam in 2015 via internet terecht bij DDG. Vooral de workshops spraken me in eerste instanties aan. De eerste contacten waren prettig. Absoluut deskundig en ervaren”. In 2015 verwierf Onno al onder begeleiding van Dutch Dream Group een belang in Jewel dat in de afgelopen jaren is uitgebreid naar 50%. Onno Cijffers: “In eerste instantie ben ik gestart met een minderheidsbelang van 34%, met de afspraak dat ik samen met de oprichter van Jewel er de schouders onder zou zetten. We bleken een succesvol duo te zijn, en na een paar jaar kon ik daardoor mijn belang uitbreiden naar 50%”.

Onno Cijffers: “Ik ken John Geenen (adviseur DDG) inmiddels heel wat jaren, en in de afgelopen jaren hebben we steeds contact gehouden. Onder andere bij de netwerkbijeenkomsten van DDG, die vind ik nog steeds leuk om te bezoeken. Vertrouwen in een adviseur is belangrijk bij een dergelijke transactie, en John Geenen is niet alleen deskundig op het zakelijke vlak, maar heeft ook goed oog voor de emotionele/menselijke kant van een transactie. En dat is misschien nog wel belangrijker voor succes.” De financiering werd opgehaald bij de Rabobank en Maurits Hofman, huisjurist van Dutch Dream Group, stelde op een constructieve wijze de transactiedocumentatie op.

Solliciteer direct