Verkoopbegeleiding The Potato Company

Dutch Dream Group (DDG) heeft haar klant The Potato Company (TPC) begeleid in het verkoopproces aan aardappelcoöperatie Agrico.

TPC is bijna 20 jaar geleden opgericht door Gaby Stet en heeft sindsdien een uitgebreid distributienetwerk opgebouwd naar meer dan 60 landen. Daarnaast heeft het een sterke expertise vergaard in de ontwikkeling van nieuwe aardappelrassen. Het snelgroeiende TPC ontwikkelt, teelt en distribueert zowel haar monopolierassen als vrije rassen. In de afgelopen 5 á 6 jaar hebben wij Gaby en zijn vrouw Rinske bij mogen staan in diverse trajecten, allen gerelateerd aan de ontwikkeling en financiering van het bedrijf. Met de begeleiding van de verkoop aan de marktleider, aardappelcoöperatie Agrico, is zowel voor de ondernemers als voor ons de cirkel rond.

 

 

 

Over Agrico

Aardappelcoöperatie Agrico behoeft in de sector weinig nadere toelichting. Als marktleider levert zij wereldwijd sterke aardappelrassen die aansluiten bij de behoeften van lokale markten en lokale omstandigheden. Met de overname van TPC zet zij een belangrijke strategische stap in het vergroten van haar areaal om aan de groeiende vraag te kunnen blijven voldoen.

 

“Deze overname draagt bij aan de groeidoelstelling van Agrico in een krimpende pootgoedmarkt in West-Europa. Hierdoor kunnen we ons nog sterker concentreren op de afzet en ontwikkeling van monopolierassen. Ook het distributienetwerk van TPC naar meer dan 60 landen is een uitstekende aanvulling op onze afzetkanalen.”

Mark Zuidhof,  Algemeen Directeur Agrico.

 

Over de transactie

Na een meerjarige strategische samenwerking komt deze overname als een logische ‘volgende stap’ voor beide partijen. Zowel Zuidhof als Stet zijn ervan overtuigd dat deze overname een win-win vormt. Het biedt aangesloten telers een optimale oplossing voor een hoger telersaldo, tegelijkertijd stimuleert het de groei en ontwikkeling van zowel Agrico als TPC.

 

“Ik ben er trots op dat we in een kleine 20 jaar het bedrijf zover hebben gebracht en zie ernaar uit om samen met Agrico verder te groeien en te professionaliseren. TPC zal, als tweede afzetkanaal binnen de Agrico Groep, ook haar internationale activiteiten verder kunnen uitbreiden. Voor onze telers kunnen we het rendement blijven waarborgen vanuit Agrico en voor de afzet blijven we zichtbaar onder de identiteit van TPC.“

Gaby Stet, Oprichter & Directeur TPC

 

“Als allround adviseur die bij voorbaat langdurig betrokken is bij haar relaties, is dit een transactie uit het boekje. Wij onderschrijven de strategische en persoonlijke match tussen partijen en kijken we terug een constructief dealproces. Dat biedt wat ons betreft een solide basis voor een gezamenlijke toekomst voor betrokken partijen!”

Henk Pals, Partner Dutch Dream Group

 

Deze transactie is vanuit Dutch Dream Group begeleid door Henk Pals en Nick Pals. Op juridisch vlak bijgestaan door Maurits Hofman van Het Hoofdkantoor.

Verkoopbegeleiding bij jou ook actueel? Neem contact op met Henk Pals via h.pals@dutchdreamgroup.nl  +31 (0)621208501 of Nick Pals via  n.pals@dutchdreamgroup.nl +31(0)611332431.

Of plan vrijblijvend een korte kennismaking met Nick Pals in via deze link.

 

 

Plan een gesprek

Interesse in een kennismaking en nadere inventarisatie van de invalshoeken en mogelijkheden voor jouw bedrijf? De koffie staat altijd klaar op onze kantoren! Neem vrijblijvend contact op.

Neem vrijblijvend contact op

Solliciteer direct