Verkoopbegeleiding Zilvertron aan Sentech

Dutch Dream Group heeft de DGA’s van Zilvertron geadviseerd bij de verkoop van hun bedrijf aan de grotere branchegenoot Sentech BV.

 

Over Zilvertron

Zilvertron levert klanten al 30 jaar mechatronica-oplossingen in de B2B markt. Dit varieert van het toeleveren van aandrijftechnische componenten tot het volledig realiseren van totaaloplossingen. Hierbij beschikken zij over een uitgebreid assortiment aan diverse soorten motoren, vertragers, motorversterkers en controllers. Daarnaast kan Zilvertron met hun eigen engineersafdeling ondersteuning bieden op het gebied van leveranciers, software en klantspecifieke elektronica. Na jarenlange succesvolle samenwerking met sensorspecialist Sentech maken ze die relatie op 1 mei 2024 officieel.

 

Over Sentech

Sentech is gespecialiseerd in sensortechnologie, hierin bieden ze op maat gemaakte sensoroplossingen. Sentech ontwikkelt en produceert een breed scala aan sensoren, waaronder positie-, kracht-, druk- en temperatuursensoren. Het bedrijf werkt nauw samen met klanten om complete geïntegreerde oplossingen te bieden en investeert sterk in R&D om innovatieve technologieën te ontwikkelen die voldoen aan de veranderende markteisen.

‘Wij zitten bij onze klanten aan tafel en denken met hen mee over oplossingen. We zijn geen distributeur die een doosje naar de klant schuift, maar integreren de benodigde technologie zelf met onze eigen engineeringsafdeling voor een naadloze implementatie. Zilvertron heeft dezelfde manier van werken. Daarom is dit zo’n goede match.’

Marco Leeggangers, Chief Business Development Officer

 

Over de transactie

Synergie is het sleutelwoord in deze transactie. Het gezamenlijke doel is om klanten totaaloplossingen te bieden door synergie in motionoplossingen. Dit strategische partnerschap, gebaseerd op gedeelde normen en waarden, stelt hen in staat om de markt breder en efficiënter te bedienen. Beide bedrijven geloven sterk in het 1+1=3-principe, waarbij de gecombineerde expertise in sensoren en aandrijftechnologie resulteert in geïntegreerde oplossingen. Door de overname van alle aandelen van Zilvertron door Sentech, behouden beide bedrijven hun eigen identiteit en verandert er weinig voor de klanten qua contracten of contactpersonen. Deze samenwerking biedt echter meer mogelijkheden en breidt de capaciteiten van beide bedrijven uit. De lange termijnvisie van de bedrijven omvat groei naar een totaalaanbieder in technologie, met plannen voor internationale expansie. Samen willen ze blijven innoveren en hun klanten nog beter van dienst zijn. Deze transactie is begeleid door Peter Buzink, adviseur bij Dutch Dream Group.

“Met de aansluiting van Zilvertron bij Sentech ontstaat een sterke combinatie die totaaloplossingen aan haar klanten kan bieden én kunnen de beide dga’s zich meer richten op verkoop en productontwikkelingen, nu de backoffice van Sentech hen ondersteunt.”

Peter Buzink, adviseur Dutch Dream Group

Plan een gesprek

Interesse in een kennismaking en nadere inventarisatie van de invalshoeken en mogelijkheden voor jouw bedrijf? De koffie staat altijd klaar op onze kantoren! Neem vrijblijvend contact op.

Neem vrijblijvend contact op

Solliciteer direct