Dutch Dream Group bij de Nationale Overname Dag

Afgelopen week hebben wij op de Nationale Overnamedag gesproken over “wat is je onderneming waard”.

Wij werken voor ambitieuze MKB bedrijven en ondernemend toptalent. In al onze activiteiten zijn we gericht op het creëren van zichtbare waardegroei door ondernemerschap. We hebben de deelnemers in vogelvlucht meegenomen in de methodieken en een aantal praktische tips en aandachtpunten meegegeven. Wat ons betreft is een voorname conclusie dat het kunnen maken van een gedegen analyse en het planmatig ondernemen van gerichte acties, gericht op waardegroei, de hoofdredenen zijn om je bedrijf te laten waarderen. Wil je weten wat de verkoop van uw bedrijf op kan leveren dan hebben we het over prijsvorming – daarvoor zijn vuistregels, mits zorgvuldig toegepast, behulpzaam.

KplusV

In het tweede deel van onze workshop sprak onze samenwerkingspartner KplusV over de tastbare impact die duurzaamheid begint te hebben op waarderingen van ondernemingen. Met als voorbeeld dat de EU onlangs de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) heeft aangenomen. Ons MKB zal in 2026 aan deze CSR Directive moeten voldoen, wat betekent dat jouw bedrijf in 2025 CSRD-ready moet. En je dus in 2024 hiermee aan de slag moet gaan. Een positieve ontwikkeling voor onze planeet, als ondernemer een uitdaging die we graag samen met je omzetten in een waardevolle kans.

Personal Best

Tevens hebben we onze samenwerkingspartner Personal Best genoemd in deze workshop. Zij ondersteunen MKB ondernemers en investeerders bij het vinden van passende opvolgers of versterking van management teams. Dat een sterk, onafhankelijk directieteam goed is voor de waarde van je bedrijf is duidelijk aantoonbaar.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op over bovenstaande thema’s, via onderstaande knop. 

Solliciteer direct