Koplopersymposium 2024

Wij nodigen je graag uit voor het aankomende koplopersymposium in Emmeloord!

Om de mkb bedrijven in ons netwerk te ondersteunen bij toekomstbestendig ondernemen, zijn wij één van de partners van het Koplopers Project. Op 12 juni wordt het inspirerende Koplopersymposium weer georganiseerd, dat ditmaal in het kader staat van de energietransitie. Welke kansen en risico’s zijn er voorbedrijven en welke rol kunnen ondernemers zelf pakken? Met inspirerende lezingen, verhalen van Koplopers en uitreiking van de Koploperprijs!

Wij nodigen je graag uit:

Datum:          12 juni 2024

Tijd:               19.00 – 22.00 uur

Locatie:          Firda, Espelerlaan 74, 8302 DC Emmeloord

Meld je hier aan

Programma

Er zijn inspirerende keynotes van o.a. Sanne de Boer (Rabo Research) over het strategisch belang van energie voor bedrijven en van Henk de Hartog (E-Regie) over hoe ondernemers zelf regie kunnen nemen over hun energievoorziening. Ook hoor je praktijkverhalen van Koplopers die samen aan de slag zijn gegaan en laten ze zien welke stappen ze al gezet hebben om te verduurzamen en welke ambities ze nog hebben. Een van hen neemt op het symposium de Koploperprijs in ontvangst!

Verder kan je kennismaken met een bio-based tiny house, gebouwd door studenten van Firda en is er veel ruimte om te netwerken, onder het genot van duurzame hapjes en muzikale intermezzo’s.

Het Koplopers Project

Het Koploperproject helpt vooruitstrevende MKB-bedrijven en andere organisaties om toekomstbestendig ondernemen op een praktische en structurele manier op te pakken. Het geeft helder inzicht in de sterke punten en verbeterpunten en maakt duurzaamheid meetbaar. Deelnemende bedrijven worden ondersteund in hun eigen transitieproces en dienen als voorbeeld voor andere bedrijven. Tijdens het Koploperproject ontwikkelen zij een handige integrale duurzaamheidsagenda en een overtuigend verhaal naar hun stakeholders. In een veranderende wereld moeten bedrijven meebewegen en zich moeten inzetten om deel te zijn van de nieuwe economie als gevolg van het transitieproces.

De Koplopers

De afgelopen maanden gingen 16 bedrijven samen praktisch aan de slag met verduurzaming in het kader van het tweede Koploperproject Flevoland. Ze kregen een uitgebreide nulmeting, stelden een praktische duurzaamheidsagenda op en werken aan hun communicatie. In een aantal workshops wisselden ze ideeën, tips en ervaringen met elkaar uit. Aan het eind van het traject maakten ze een communicatieopdracht, die is beoordeeld door een jury. De Koploper met de meest overtuigende inzending wint de Koploperprijs, die op het symposium wordt uitgereikt. De vorige Koploperprijs in Flevoland ging naar Van Staveren in Emmeloord.

 

Dutch Dream Group

Dutch Dream Group is een middelgroot corporate finance advieskantoor dat ambitieuze MKB-ondernemers ondersteunt bij toekomstgericht ondernemen. Wij zijn partner van het Koplopersymposium omdat wij het belang van de koplopertrajecten onderschrijven. Wij zijn ervan overtuigd dat toekomstbestendige bedrijven moeten meebewegen en een integraal onderdeel moeten worden van de nieuwe economie.

 

We kijken ernaar uit om je te verwelkomen bij dit inspirerende evenement.

Solliciteer direct