E-commerce bedrijf in TV-accessoires

De onderneming

De onderneming levert hoofdzakelijk muurbeugels, tv liften, tv standaards en plafondbeugels voor tv’s. Daarnaast levert het beamer beugels, kabelgoten en een aantal kabels.

Algemeen

De onderneming verkoop tv-beugels via haar eigen website. Op de website kunnen de klanten eenvoudig de juist tv-beugels kopen middels een tool dat bestaat uit meer dan 8.900 tv types. De onderneming werkt met een fulfilment partij samen die het voorraad bijhoudt, orders verstuurd en retouren ontvangt. Middels een koppeling ontvangt deze partij alle benodigde gegevens van de bestelling die is geplaatst.

Locatie

De onderneming is niet-locatiegebonden, omdat een fulfilment partij haar voorraad bijhoudt en geen personeel in dienst heeft.

Personeel

De onderneming heeft geen werknemers in dienst. De eigenaar besteedt zijn tijd aan het verwerken van de orders, bijhouden van de website en beantwoorden van vragen over de producten en orders.

Klanten

Het klantenbestand bestaat overwegend uit B-to-C klanten gevestigd in Nederland. Daarnaast levert het ook aan Belgische consumenten, welke 2% van de totale omzet bedragen.

Kansen

  • Verkopen via meerdere verkoopkanalen
  • Uitbreiding in Europa;
  • Uitbreiden van assortiment
  • Aangaan van samenwerkingsverbanden met fysieke winkels die tv’s verkopen

Financiële ontwikkeling

De onderneming liet een stijgende trend zien in de omzet en de EBITDA, echter realiseerde het een daling in de omzet in het jaar 2022. Dit komt mede door de oorlog in Oekraïne en de hoge inflatie. In 2023 verwacht de onderneming een lichte groei in haar omzet.

Reden van verkoop

De huidige eigenaar is voornemens de onderneming te verkopen om zich te kunnen focussen op andere (zakelijke) activiteiten.

Aanbod

Aangeboden wordt 100% van de aandelen in de werkmaatschappij. De voorwaarden en condities zijn onderwerp van overleg.

De potentiële koper dient in beginsel gezocht te worden binnen de doelgroep van bedrijven die zich richten op aanpalende disciplines. De onderneming vormt een mooie aanvulling voor een strategische partij die zijn producten en diensten wil vergroten of verbreden. Een MBI met kennis en affiniteit van de markt is eveneens een optie.

Interesse of meer willen weten? Neem contact op met John Geenen (j.geenen@dutchdreamgroup.nl / +31 (0)6 27 08 55 54) of Booi Ruijters (b.ruijters@dutchdreamgroup.nl)

Profielnr.
Regio
Branche
Type overname
Circa 6 FTE

Schrijf je in om ons profielenoverzicht te ontvangen

Solliciteer direct