Een productiebedrijf met een uitgebreid machinepark in de B2B-branche

Ondernemers op zoek naar productiebedrijf in de B2B-branche.

De ervaren ondernemers zijn op zoek naar een productiebedrijf ter overname, dat zich richt op de levering van eigen technische producten aan zakelijke klanten (B2B), met tussen de 10-25 medewerkers, in Midden-Nederland en boven de rivier De Lek. Bij voorkeur heeft het bedrijf potentieel voor groei en verbetering op het gebied van automatisering, digitalisering en professionalisering. Ze zijn op zoek naar een meerderheidsbelang en staan open voor verschillende samenwerkingsvormen en pre-exit mogelijkheden.

Omschrijving koper

De kopers zijn al vele jaren actief in de inspectie- en keuringsbranche voor arbeidsmiddelen en de adviesbranche voor productiebedrijven. Ze zijn praktische procesverbeteraars, aanpakkers en hebben veel ervaring met de implementatie van productieprocessen, verbeteringen, automatisering en mensloos maken van de activiteiten bij deze ondernemingen. De ondernemers zoeken nu een eigen productiebedrijf waarbij zij deze kennis en ervaring toe kunnen passen en daardoor dit bedrijf verder laten ontwikkelen en groeien.

Locatie

De onderneming is Midden-Nederland gelegen.

Skillset

• De kopers, twee broers, zijn beiden actief in de machinebranche. Ieder beschikt over een unieke vaardighedenreeks die ze samen willen voegen. De ene broer blinkt uit in commerciële facetten, terwijl de andere uitmuntend is in technische aspecten zoals techniek, processen en ontwikkeling.
• De kopers bedenken technische oplossingen en passen deze toe om processen te verbeteren. Voorbeelden hiervan zijn fysieke producten zoals machines, maar ook abstracte zaken zoals orderverwerking en organisatorische veranderingen.

Acquisitiedoelstelling

Beide ondernemers leiden elk hun eigen bedrijf. De huidige ondernemingen functioneren grotendeels zelfstandig zonder directe betrokkenheid van de eigenaren. Hierdoor hebben de ondernemers ruimte om zich te richten op nieuwe initiatieven en zoeken ze een nieuwe uitdaging waarin ze hun energie kunnen investeren.

De ondernemers zijn op zoek naar een overnamekandidaat die losstaat van de activiteiten van hun huidige bedrijven om zo hun bedrijvenportfolio te diversifiëren. Daarom geniet een productiebedrijf de voorkeur. Ze willen de kennis die ze in huis hebben benutten voor een eigen technisch productiebedrijf.

Interesse of meer willen weten? Neem contact op met Peter Buzink (p.buzink@dutchdreamgroup.nl /+31 (6) 10 93 39 63 ) of Sven Zondervan (s.zondervan@dutchdreamgroup.nl /+31 (6) 27 08 55 69 ).

Profielnr.
BP4213-023
Regio
Branche
Type overname
Circa 6 FTE

Schrijf je in om ons profielenoverzicht te ontvangen

Solliciteer direct