MBI Profiler en Coaching

Bij een Management Buy In (MBI) wordt een bedrijf verkocht aan een iemand van buiten het bedrijf, die daarnaast ook werkzaam wordt in de directie van het bedrijf. Bij een MBI kan sprake zijn van een volledige overname, maar ook een gedeeltelijke overdracht van de aandelen kan gelden als MBI. 

Ben jij een ondernemende manager en wil je de ambitie om zelf eigenaar te worden van een bedrijf? Heb jij je kwaliteiten en energie al enkele malen ingezet voor het succes van anderen en wil je ook zelf de ondernemersbeloning genieten? Onze ervaren coaches en recruiters helpen jou in een aantal persoonlijke sessies naar een passend zoekprofiel. Via onze in eigen beheer ontwikkelde ‘MBI Profiler’ krijgen we een helder beeld van jouw talenten en passies. En brengen jou daarna via een gerichte search in contact met die bedrijven en investeerders die aansluiten bij jouw volgende stap. Uiteraard inclusief de volledige begeleiding in het verwerven van een aandelenbelang.

Ben je op zoek naar een bedrijf om, geheel of gedeeltelijk, over te nemen én om aan de slag te gaan als ondernemer? Dutch Dream Group begeleidt al sinds 1991 dagelijks ervaren managers en managementteams in de zoektocht naar een geschikt bedrijf ter overname. Wij helpen ook jou uiteraard graag bij het vinden van de juiste onderneming en het realiseren van jouw ondernemersdroom.

Weet jij welk type ondernemer je bent?

Je kwaliteiten toevoegen aan een bestaand bedrijf kan een win-win situatie zijn die tot versnelling van het bedrijfsresultaat kan leiden.  Echter, is hiervoor de juiste match tussen de onderneming en jou als MBI ondernemer wel van fundamenteel belang.  

Onze ervaren coaches zetten tijdens individuele sessies hun techniek en kennis in, en maken daarbij gebruik van onze unieke en in eigen beheer ontwikkelde Match Profiel Analyse (‘Profiler’) om snel inzicht te krijgen in je talenten en drijfveren.

De uitkomsten van de profiler geven inzicht in onder andere:

 

Samen vinden we joúw bedrijf!

Elke kandidaat is uniek, en elke potentiële overnametarget is een uniek bedrijf. Wij werken dus zeer specifiek voor jou als MBI’er,  waarbij we per definitie maatwerk leveren. Ons track record en ruime netwerk, in combinatie met ons ervaren searchteam gaat voor een optimale match voor jou.

Hiervoor proberen we jou in de situatie ‘ideale kandidaat, op het juiste moment, op de juiste plaats’ te krijgen. Heb jij de noodzakelijke internationale sales ervaring wat dat fraaie productiebedrijf nodig heeft? Of ben jij de CEO (m/v) met relevante ervaring om de beoogde Buy & Build Strategie vorm te geven? Of… 

De mogelijkheden zijn legio. Maar als wij gezamenlijk jouw talenten en ambities weten te definiëren, vinden wij vervolgend het passende bedrijf. 

Hoe koop ik een bedrijf via MBI?

Om een bedrijf te kopen via een MBI is lef, doorzettingsvermogen en geduld nodig. Maar ook een klik met de verkopende partij. De verkopende DGA moet worden overtuigd van jouw kwaliteiten, visie en toekomstplan. 

De meerwaarde van Dutch Dream Group bestaat onder meer uit het tot stand brengen van kansrijke matches. Dit doen wij op proactieve wijze met een team van ervaren professionals. In het kort, wij selecteren potentiële bedrijven ter overname die aansluiten bij jouw specifieke profiel. Daarnaast begeleiden wij jou vanuit onze ervaring en expertise gedurende het hele proces tot aandelenoverdracht.

Hoe financier ik een MBI?

Om een bedrijf te kopen via een MBI is naast lef, doorzettingsvermogen en geduld ook geld nodig. Vaak veel geld, dus afhankelijk van jouw persoonlijke situatie levert dit tevens een financieringsvraagstuk op. 

Een MBI financier je in de eerste plaats met eigen geld. In veel voorkomende gevallen is dit echter niet toereikend. Maar wees gerust, ook dan zijn er oplossingen. Want wanneer de match en de overtuiging er is, kun je als MBI’er ook aan diverse financieringsconstructies denken om de transactie tot stand te brengen. Denk aan aanvullende financiering via een bank, een achtergestelde lening vanuit de verkopende partij, een participatiemaatschappij of via een informal investor. 

Dutch Dream Group kan daarin veel betekenen. Wij beschikken over een uitgebreid netwerk van financiers en investeerders om invulling te geven aan de juiste financieringsconstructie, die bijdraagt aan het realiseren van jouw toekomstvisie.

Financiering Management Buy In Dutch Dream Group

Interesse in
MBI?

Herken je je in bovenstaand profiel? En denk je dat onze aanpak mogelijk invulling kan geven aan jouw ambities?

Meld je dan aan voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek,  waarbij  één van onze adviseurs de mogelijkheden nader met je inventariseert. 

Kijk tevens alvast even bij ‘Vraag & Aanbod’ voor ons actuele  aanbod. Of meld je aan voor één van onze webinars, over de verschillende facetten van dit boeiende proces. 

Neem vrijblijvend contact op

Onze diensten

Ondernemende adviseurs voor ondernemend MKB

Solliciteer direct