Bouwer en restaurateur van klassieke jachten

De onderneming is een vooraanstaande bouwer en restaurateur van klassieke jachten, met een specialisatie in hout. Hun werkzaamheden omvatten het restaureren van prestigieuze houten jachten, evenals het vervaardigen van hoogwaardige rondhouten. Het gaat hierbij om maatwerk, waarbij de onderneming diverse betrokken specialistische partijen bij elkaar brengt en het project coördineert richting een succesvolle afronding voor de klant.

 

Onderscheidend vermogen

Engineering

Door in-house engineering toe te passen, kan de onderneming voldoen aan de specifieke eisen en complexe ontwerpen van vrijwel alle klanten.

Kwaliteit

Klanten kunnen vertrouwen op het vakmanschap van de onderneming voor producten die niet alleen functioneel zijn, maar ook een visueel statement maken. Daarnaast heeft het een ruim netwerk van gespecialiseerde leveranciers.

Kennis

De onderneming heeft diepgaande kennis en ervaring op het gebied van productie en onderhoud van klassieke, houten jachten.

Innovatie

Een moderne toevoeging is de mogelijkheid tot 3D printen en tekenen. Dit stelt de onderneming in staat om innovatieve componenten te produceren met een ongekende precisie en efficiëntie.

Lak- en spuitwerk

Doordat de onderneming een eigen lak- en spuitloods heeft, is de onderneming niet afhankelijk van andere bedrijven.

 

Kansen

Opstarten nieuwbouwserie

Activering sales activiteiten

Eigen haven en kraan

Verdere automatisering interne processen

 

Financiën

De omzet is de afgelopen jaren gestegen met 5 – 10%. De EBITDA-marge ligt de afgelopen jaren op een niveau tussen de 10 – 15% procent.

 

Reden verkoop

De huidige eigenaren willen zich gaan focussen op andere zakelijke activiteiten.

 

Het aanbod

Aangeboden wordt 100% van de aandelen in de werkmaatschappij. Het bedrijfspand is in een aparte holding ondergebracht. Overname van het perceel en de bedrijfsgebouwen is voor de huidige eigenaren het uitgangspunt, maar andere opties zijn bespreekbaar.

De verkoper biedt een stabiel winstgevende onderneming aan, welke met de juiste strategische keuzes en aansturing volop potentieel biedt voor (versnelde) verdere groei.

 

Interesse of meer willen weten? Neem contact op met Pieter Riemens (+31 6 45 46 79 43) of Nick Pals (+31 6 11 33 24 31)

Profielnr.
Regio
Branche
Type overname
Circa 6 FTE

Schrijf je in om ons profielenoverzicht te ontvangen

Solliciteer direct