Ervaren logistiek ondernemer zoekt bedrijf voor overname

De persoon

Logistiek-georiënteerde Ondernemer zoekt productie- of handelsonderneming met hoogwaardige (eind-)producten in niche markt met groeipotentieel in nieuwe afzetkanalen, aanvullende services, en/of verbreding van het product portfolio. Potentie om uit te breiden in Europa, oog voor kwaliteit.

Deze ervaren Operationeel Directeur is in staat een onderneming (opnieuw) te laten bloeien met nieuwe ideeën, verbeterde processen, en een gedragen visie. Maakt heldere keuzes, bouwt met hulp van gemotiveerde zittende teamleden een strategie en delegeert waar mogelijk om deze strategie te realiseren. Floreert het beste als coachend leider van een middelgroot gemotiveerd team van professionals die verandering niet schuwen en samen nieuwe markten en producten willen ontdekken en met klanten kunnen mee-ontwikkelen. Verdeelt zijn aandacht tussen Commerciële, Operationele, Financiële en Strategische vraagstukken.

Werkervaring
Meer dan 25 jaar ervaring in Logistieke en Supply Chain Management rollen, zowel in Consulting als bij Logistiek Dienstverleners en specifieke sectoren, waarvan de laatste 15 jaar als P&L verantwoordelijke. Daarnaast veel Project Management ervaring opgedaan met implementatie van logistieke systemen, Warehouse operaties, Transport optimalisatie en Value Added Services. Ruime internationale ervaring, waarvan een aantal jaren als Expat in het buitenland.

Opleiding
Economische Geografie – WO
Diverse opleidingen in Logistiek Management, Sales & Operations Planning, etc.

Specialiteit
Gedreven, vernieuwt, verbetert, daagt uit;
Zoekt nieuwe toepassingen voor bestaande producten/diensten;
Analyseert en onderneemt;
Communiceert helder en doortastend: what you see is what you get
Hoog normbesef

Gezocht bedrijf

Eigen producten dan wel unieke product-markt offering; Keten van ontwerp tot productie en after-service in eigen beheer of onder eigen toezicht; Schaalbaar (Geografisch, afzetkanalen, product portfolio, franchising); Niche markt, BtB of toeleverend aan BtC; Sterke klantrelaties; Groeipotentieel (niet noodzakelijk reeds in gang gezet); Grotendeels conjunctuur-bestendig; Concurreren op kwaliteit en service, niet op prijs

Cultuur
Flexibel, Creatief, Innovatief, Kwaliteit.

Type klanten
Loyale klanten portefeuille;
Gematigde klantenspreiding (50-100 klanten);
Meegroeien met klant (co-creatie);
Klanten in Nederland en/of Europa;

Profielnr.
OPER-099
Regio
Branche
Type overname
Circa 6 FTE

Schrijf je in om ons profielenoverzicht te ontvangen

Solliciteer direct