Onderneming gespecialiseerd in persluchtinstallaties

De onderneming is een service georiënteerde onderneming actief in de verkoop, verhuur, lease en onderhoud van mobiele persluchtinstallaties. De onderneming levert compressors, drogers, filters, leidingwerk en overige toebehoren. Inclusief onderhoud, zowel incidenteel als periodiek. De eigenaar wil de onderneming overdragen aan een branchegenoot of aan een ervaren en ambitieuze MBI-ondernemer die het bestaande groeipotentieel wil benutten.

Algemeen

De onderneming kent haar specialiteit op gebied van het leveren, onderhouden en repareren van mobiele persluchtinstallaties, het aanleggen van perslucht leidingen en tevens ook het adviseren omtrent de toepassingsmogelijkheden van persluchtinstallaties. De onderneming beschikt over de back-up van een  machinefabriek. Tezamen met de elektronische beheersbaarheid en unieke energiegarantie van de door haar geleverde installaties, heeft de onderneming een unieke positie in de Nederlandse markt ten opzichte van haar concurrenten.

Locatie

Noord-Nederland

Unique selling points

Duurzaamheid

  • Zeer brede en toenemende toepassingen voor persluchtinstallaties. Duurzaam alternatief voor o.a. stabiel trackrecord dankzij een groot vast klantenbestand.

Klantrelaties

  • Het omvangrijke trackrecord en zeer trouwe klantenbestand van circa 50 klanten geeft de onderneming een laag risicoprofiel.

Prijs-kwaliteitverhouding

  • Klanten waarderen de snelle en directe communicatie van de onderneming, de snelle service en de hoge mate van flexibiliteit. Daarnaast wordt zeer concurrerend gewerkt.

Leveranciers

De onderneming werkt met betrouwenbare leveranciers die naar verwachting de groei in aanvragen op termijn goed aankunnen. Daarnaast heeft het korte lijnen met een nabij gevestigde machinefabriek, waarmee het een efficiënt proces heeft en korte doorlooptijden, dit geeft een unieke marktpositie.

Kansen

  • Reeds meer aanvragen dan de huidige ondernemer in de huidige bezetting kan verwerken.
  • Sterke groei in project aanvragen van nieuwe klanten, groeiperspectief dat (samen met) koper ingevuld kan worden.
  • Sterke verwachte groei in relatie tot de energietransitie ontwikkelingen.

Financieel

De omzet bevindt zich in de range van € 500-750k. Hier zit een stevige basis onder van installatie en onderhoudsuren, met fluctuatie per jaar met name als gevolg van de omvang van projectomzet en de verkoop van grote installaties en onderdelen. Brutomarge fluctueert tussen 60-70% en EBITDA tussen 25-35%.

Reden van verkoop

De ondernemer wil graag voorsorteren op zijn pensioen door tijdig over te dragen aan iemand die de onderneming naar de volgende fase kan brengen. Tevens zou hij hier de komende 2-3 jaar een actieve bijdrage aan willen blijven leveren, door samen invulling te geven aan de acute vraag en beschikbare groeikansen.

Aanbod

Aangeboden wordt 100% van de aandelen in de werkmaatschappij. De voorwaarden en condities zijn onderwerp van overleg

Profielnr.
BP4188-022
Regio
Branche
Type overname
Circa 6 FTE

Schrijf je in om ons profielenoverzicht te ontvangen

Solliciteer direct