Organisatie gespecialiseerd in het ontwerpen en verkopen van tableware en interieurproducten

De onderneming

De onderneming is gespecialiseerd in het ontwerpen en verkopen van interieurproducten voor dagelijks gebruik. De producten hebben hun eigen unieke ontwerp met een duidelijke ‘mix-and-match’ gedachte. De collecties passen altijd bij elkaar waardoor er een trouwe terugkerende klantenkring is ontstaan onder de consumenten en daardoor ook onder de retailers.

De eigenaar wil de onderneming overdragen aan een strategische partij en/of ervaren ondernemer die het toekomstpotentieel gaat benutten, zoals een koper met een aansluitend merk in haar portfolio of een partij met een (internationaal) netwerk binnen de retailbranche.

Algemeen

De onderneming is nadrukkelijk gespecialiseerd in het ontwerpen en verkopen van keramieken serviezen met eigen ontwerp. Ook verkoopt de onderneming andere bijpassende huishoudelijke producten. De onderneming brengt per seizoen een nieuwe, bijpassende collectie uit. Verschillende collecties sluiten naadloos op elkaar aan. Dit zorgt voor terugkerende inkomsten van een trouwe klantenkring.

Locatie

De onderneming is in regio Utrecht gelegen. Bij verkoop van de onderneming gaat de voorkeur uit naar een verhuizing van het bedrijfspand.

Personeel

De onderneming heeft 5,1 FTE’s in dienst.

Kansen

• Groeikansen door schaalbaarheid
• Nieuwe markten
• Nieuwe producten
• Nieuwe klantsegmenten
• Meer verkooppunten in bestaande regio’s
• Internationale expansie

USP’s/ Investeringsoverwegingen

Beperkt risicoprofiel
• De organisatie heeft een stabiel track-record in een stabiele markt, een stabiel netwerk en trouwe klanten.
Verdienmodel
• Het verdienmodel rust op een stabiele en uitgebreide klantbasis

• De mix-and-match strategie zorgt voor herhaaldelijke inkomsten
Schaalbaar
• De onderneming kan makkelijk op- of afschalen.
Transport
• De onderneming werkt samen met ervaren en zeer professionele fulfilment.
Groeipotentie
• De onderneming heeft door haar schaalbaarheid i.c.m. de vele uitbreidingsmogelijkheden een aanzienlijke groeipotentie.

Financiën

De omzet laat een sterk stijgende trend zien. Tussen 2019 en 2021 is de omzet gestegen van €1.908.000 naar €5.004.000. De EBITDA-marge is in deze zelfde periode gestegen van 23,3% naar 44,0%.

Reden verkoop

De huidige eigenaar wil de onderneming verkopen omdat hij zich i.v.m. de pensioengerechtigde leeftijd graag op andere activiteiten wil gaan focussen.

Aanbod

Aangeboden wordt 100 procent van de aandelen in de werkmaatschappij.

De verkoper verwacht dat de koper op basis van wat reeds is opgebouwd in de afgelopen jaren en de gedachten en mogelijke groeirichtingen die uiteengezet zijn, additionele ideeën en groeirichtingen zal kunnen formuleren.

Het maken van strategische keuzes en daarop met focus acteren zal de onderneming significant sneller laten groeien.

 

Interesse of meer willen weten? Neem contact op met John Geenen (j.geenen@dutchdreamgroup.nl / +31 (0)6 27 08 55 54) of Sven Zondervan (s.zondervan@dutchdreamgroup.nl / +31 (6) 27 08 55 69).

Profielnr.
BP4211-023
Regio
Branche
Type overname
Circa 6 FTE

Schrijf je in om ons profielenoverzicht te ontvangen

Solliciteer direct