Leverancier van marketing/promotiematerialen

Het bedrijf dat wordt aangeboden is een onderneming welke marketing materialen, SWAG, premiums en merchandise bedenkt, ontwikkelt en levert voor bedrijven en organisaties, wereldwijd.

Algemeen

De onderneming bedenkt, ontwikkelt en levert markering materialen, SWAG (i.e. promotionele artikelen die gebruikt worden voor merkpromotie), premiums en merchandise voor bedrijven en organisaties, wereldwijd. De productie wordt uitbesteed. Naast persoonlijk contact, waarbij meegedacht wordt met klanten, zijn er een aantal websites waar producten via besteld kunnen worden.

Locatie

Het kantoor is gevestigd in het noordelijke deel van het Randstedelijk gebied. De onderneming heeft tevens de mogelijkheid te beschikken over een uitvalsbasis in Azië (indien gewenst).

Personeel

Naast de oprichter zijn er thans 6 mede-werkers in dienst. De onderneming heeft daarnaast een groep vaste ZZP’ers voor een aantal activiteiten.

Klanten

Het klantenbestand bestaat overwegend uit B-to-B internationale bedrijven (corporates), internationale organisaties, nationale en internationale beroepsverenigingen, beurs/congres/event organisatoren (o.a. Nederland, België, Duitsland, Zwitserland, Verenigd Koninkrijk, VS en Israël). De onderneming kent een hoge klanttevredenheidsscore (8,5).

Kansen

  • Verdere groei – nieuwe klanten;
  • Uitbreiding in Europa;
  • Online verkopen uitbouwen (ook met meer talen toevoegen aan de sites);
  • Vergroting van de naamsbekendheid d.m.v. marketing.

Financiële ontwikkeling

Gelet op de activiteiten van de onderneming, zijn de jaren 2020 en 2021 sterk beïnvloed door COVID-19 beperkingen. De marktvooruitzichten zijn echter goed. Wereldwijd wordt er een CARG van 13,8% verwacht tussen 2021 en 2028. De onderneming zelf verwacht door de positieve ontwikkeling van de event- en MICE markt uiteraard ook meer vraag naar haar producten en diensten. Het eerste herstel laat zich in 2022 (c) al zien.

Reden van verkoop

De huidige eigenaar is voornemens de onderneming te verkopen om zich te kunnen focussen op andere (zakelijke) activiteiten. Hij is bereid een goede overdracht in 2023 te faciliteren.

Type overname

Aangeboden wordt 100% van de aandelen in de werkmaatschappij. De voorwaarden en condities zijn onderwerp van overleg. Het bedrijfspand is in de persoonlijke holding van de eigenaar ondergebracht en vormt in beginsel geen onderdeel van de transactie. Indien door koper gewenst is medeverkoop van het vastgoed onder passende voorwaarden bespreekbaar.

De potentiële koper dient in beginsel gezocht te worden binnen de doelgroep van bedrijven, groepen of investeerders die zich richten op aanpalende disciplines. De onderneming vormt een mooie aanvulling voor een strategische partij die zijn klantenkring, producten en diensten wil vergroten of verbreden. Een MBI met kennis en affiniteit van de markt is eveneens een optie.

Profielnr.
BP4207
Regio
Branche
Type overname
Circa 6 FTE

Schrijf je in om ons profielenoverzicht te ontvangen

Solliciteer direct